Kırşehir'de Kayıp Kişinin Cesedinin Bulunması

Kayıp olarak aranırken cesedi bulunan gencin babası, "birinci derecede şüpheli" sıfatıyla tutuklandı.

Akpınar ilçesine bağlı Küçükdurmuşlu köyünde metruk bir evin yanında 6 Mart'ta cesedi çoban tarafından bulunan Doğucan Ö'nün (22) öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Olaydan sonra şüpheli olarak gözaltına alınan ve serbest bırakılan baba Orhan Ö, jandarmanın talebi üzerine polis ekiplerince şehir merkezindeki evinde yeniden gözaltına alındı.
Kırşehir Adliyesi'ne getirilen Orhan Ö, çıkarıldığı mahkemece "birinci derecede şüpheli" sıfatıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
12 Eylül döneminde "adam öldürmek" suçlamasıyla yargılandığı ancak delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığı belirtilen Orhan Ö'nün, ifadesinde suçu kabul etmediği kaydedildi.
Annesinin vefatının ardından babası tekrar evlendiği için İstanbul'daki teyzesinin yanında yaşamaya başlayan ve madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Doğucan Ö'nün, kaybolmadan önceki gün köyüne geldiği ve geceyi babasının evinde geçirdiği öğrenildi.
Yaklaşık 1 ay önce yakınları tarafından kayıp bildiriminde bulunulan Doğucan Ö'nün kısmen parçalanmış ve yakılmış cesedi bulunmuş, Orhan Ö, oğlunun cesedini teşhis etmişti. İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan incelemede otomobilinde ve evinde şüphe uyandıracak çeşitli bulgulara rastlanan Orhan Ö. gözaltına alınmış, sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA