Kartepelilere Uygulama İmar Planları Anlatıldı

Kartepe Belediyesi, 1/bin ölçekli uygulama imar planı olmayan Tepetarla, Balaban, Şirinsulhiye, Nusretiye ve Karatepe bölgelerinde yapılan planlama çalışmaları ile ilgili bölge halkına yönelik bilgilendirme toplantıları aralıksız sürüyor.

Kartepelilere Uygulama İmar Planları Anlatıldı

Planları hazırlayan firma yetkilileri nezaretinde gerçekleştirilen Balaban ve Şirinsulhiye’de ki toplantılarda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’nin daha nitelikli ve düzenli yaşaması için gerekli planlamaların yapıldığını açıkladı.

Mahallelerde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında Başkan Hüseyin Üzülmez’e Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat ile Plan ve Proje Müdürü Ferda Şahin de eşlik etti

Başkan Üzülmez, geleceğin Kartepe’sini inşa etmek için yaptıkları planlamaların daha nitelikli ve efektif bir yaşam alanı oluşturmak adına hayata geçirme hedefinde olduklarını kaydetti.

Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerdeki 1/ bin ölçekli uygulama imar planlarını hazırlayan firma yetkililerince yapılan sunumda uygulama imar planlarının tanıtımı ve bilgilendirmesinin yanı sıra merak edilen sorular da yanıtlandı. Toplantıda Kartepe Belediyesi Yüksek Şehir Plancısı Ferda Şahin de planlar hakkında bilgiler aktardı.

Şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları diğer mahallelerde tamamlanıncaya kadar devam edecek.
Kaynak: İHA