Burhaniye’de Kurs Öğretmenlerine Çocuk Etkinlikleri Eğitimi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kadın Kuran Kursu öğretmenleri için 4-6 Yaş Grubu Çocuk Etkinlikleri Eğitimi düzenlendi.

Burhaniye’de Kurs Öğretmenlerine Çocuk Etkinlikleri Eğitimi
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Müftülüğün işbirliği ile başlatılan eğitimde, Okul Öncesi Öğretmeni Emine Elçin Cantürk öğretmenlik yaparken, derslere 25 kişi katılıyor.
Burhaniye de, yaz aylarında 4-6 yaş grubu çocuklar için düzenlenecek olan Kuran Kurslarında görev alacak kadın görevliler için düzenlenen eğitim programı Müftülük Salonu’nda başladı.

18 Şubatta başlayan 296 saatlik eğitim çalışmalarının 24 Haziran da tamamlanması planlandı. İmam Hatip, İlahiyat Ön Lisans ve İlahiyat Fakültesi mezunlarının yer aldığı eğitim programında dersleri okul öncesi öğretmeni Emine Elçin Cantürk veriyor. Yaz aylarından itibaren 4-6 yaş grubu çocuklar için de Kuran kursları açılacağını anlatan Müftü Oğuz Metin” Bu kurslarda görev alacak bayanlar için eğitim programı düzenledik. Haftada 17 saat olarak planlanan eğitim çalışmaları Haziran ayında bitecek. Kursu bitirenlere sertifika verilecek. Bu kardeşlerimiz 4-6 yaş grubu çocuklar için açılacak kurslarda grev alacaklar. Eğitim programı büyük ilgi gördü” dedi.

Kaynak: İHA