Başkan Üzülmez, Stk’larla Buluştu

Kartepe Belediyesi öncülüğünde ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, önceki akşam KATSİAD’da buluştu.

Başkan Üzülmez, Stk’larla Buluştu

Birlikte ve katılımcı bir yönetim modeli anlayışla hizmet veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinde hareket etme düşüncesiyle önceki akşam Kartepe Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde STK temsilcileri ile bir araya geldi

Başkan Üzülmez beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kocaman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ay, Halkla İlişkiler Koordinatörü Yusuf Özdemir ile birlikte katıldığı buluşmada KATSİAD koordinatörü Hasan Meral, Kartepe Sosyal Etkileşim Derneği’nden Halil Varol, Kartepe İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nden İbrahim Tosuner, Genç Kartepeliler Derneği’nden Murat Yıldız, İlim Yayma Cemiyeti Kartepe Şubesi’nden Mustafa Kasımoğlu, Genç Nesil Derneği’nden Burak Yüce, Kartepe Fikir Kulübü’nden Abidin Akyol, Eğitim Bir-Sen’den Fevzi Durmaz, Kartepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Murat Sabri Çakır hazır bulundu.

Toplantıda Kartepe Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde, STK’ların yapacağı sosyal ve kültürel etkinliklerin planlanması ve belediye tarafından desteklenmesi, kentlilik bilinci oluşmasında belediye ve STK’lara düşen görevler gibi konular konuşuldu. Sivil toplum kuruluşlarını her zaman önemsediğini ifade eden Belediye Başkanı Üzülmez, “Sivil toplum kuruluşları demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. STK’larda görev alan arkadaşların hizmet etme şuuru içinde olduğunu görmek bizlerin de çalışama şevkine artı değer katmaktadır. STK’larla tam iş birliğinde olmak adına sizlerin yapacağı faaliyetlere gereken desteği ve katkıyı vermeye hazırız. Yapacağımız programlara halkımızın daha etkin şekilde katılım sağlaması adına ilgili müdürlüklerimizle koordineli şekilde hareket ederek aylık programları oluşturmalıyız. Bizim kapımız her daim açıktır. Sizlerden belediye ile daha çok irtibat ve ilişki içinde olmanızı bekliyoruz” dedi.

Birlik ve beraberliğin daha da pekişmesi amacıyla bu tür buluşmaların Kartepe Gönüllü Kültür Teşekkülleri platformu olarak iki ayda bir toplanmasına karar verildi.

Kaynak: İHA