Yıldız Dağı'nın Elektriği Güneş Enerjisinden Üretilecek

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin elektriğinin güneş panellerinden karşılanacağını bildirdi.

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak en az miktarla en fazla üretimi gerçekleştirmeyi hedef edindiklerini belirtti.

Yatırımların önünü açmak, zaman ve kaynak israfını en aza indirmek ve gelişmiş ülkelerde kullanılan sistemleri Sivas'ta uygulamak istediklerini kaydeden Ayhan, "Et Entegre Tesisimizin bulunduğu bölgeye güneş panelleri kuracağız. Orada üreteceğimiz elektrikle Yıldız Dağı'nın mekanik ve teknik sistemini de besleyerek elektrik giderlerini sıfırlayacağız hem de Et Entegre Tesislerinde de işletme giderlerini karşılamış olacağız" ifadelerini kullandı.
Bunun İl Özel İdaresi'nin 2015 yılındaki en önemli projeleri arasında yer aldığına dikkati çeken Ayhan, şöyle devam etti:
"Bu sistem Altınyayla ilçemize kurduğumuz sistemin 5 katı büyüklüğündedir ve 999 kilovattır. Bu proje hem Sivas'a örnek olacak hem de Sivas İl Özel İdaresi'nin yıllık ortalama 600 bin liralık elektrik giderini karşılayacak. Dolayısıyla kurumumuz oradan da ayrıca bir kar elde etmiş olacak. Çalışmalara bu yıl içerisinde başlamayı düşünüyoruz."


Kaynak: AA