Kurucaşile Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Genel-İş Sendikası Zonguldak Şubesi ile Kurucaşile Belediyesi arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı.


Taraflar, Sendikanın teklif taslağı ve Belediyenin Mali durumu üzerinde durum değerlendirmesi yaparak. Belediyenin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak, insana saygı, emeğe saygı gözetilerek belediyenin imkanları dahilinde en iyi şekilde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme ise şu şekilde imzalandı:
“Tamamlanan toplu iş sözleşmesinde sözleşme kapsamındaki işçilerin günlük ücretin tabanı 85.00 TL olup, her gün için net 8.00-TL Yemek yardımı her yıl net 300.00 TL ile yıl içerisinde çizme ve yağmurluk verilir. İşçilere ilave tediyelerden ayrı olarak eylül ve mayıs aylarında 30 günlük ücretleri tutarında 2 ikramiye daha ödenir. Her yıl nisan ayı sonunda işçilere 100.00-TL 1 mayıs ödemesi verilir. 1-8 sınıflarda okuyan her çocuğu için 200.00 Lira, 9-12 sınıflarda okuyan her çocuğu için 350.00 Lira, Yüksek öğrenim gören her çocuğu için 5000.00 lira Öğrenim yardımı, her yıl 1,5 ton Amasra kömürü yakacak yardımı, doğan her çocuk için 300.00 lira doğum yardımı, işçinin evlenmesinde 500.00 lira evlenme yardımı, işçinin ölümünde 5000.00 lira ölüm yardımı, işçinin çocuğu, eşi, anne ve babasının ölümünde 2000.00 lira ölüm yardımı, doğal afetten zarar gören işçiye 2.000.00 lira afet yardımı verilir şekliyle imzalanmıştır.”
GİSK Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu ise “Tüm personeliyle birlikte uyum içinde özveriyle çalışarak, daha güzel daha yaşana bilir ve modern bir Kurucaşile için hizmet veren Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet zihni Sayın’a, geçirdiğimiz toplu sözleşme sürecinde işçinin özlük haklarının korunmasında gösterdiği hassasiyete ve emeğe duyduğu saygıdan dolayı teşekkür ederim. Toplu sözleşmenin sendikamız üyesi işçi arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Kaynak: İHA