Bakırköy'de Belediye İşçileri Eylem Yaptı

Bakırköy Belediyesi sözleşmeli işçilerinden oluşan bir grup, sendikaya üye olmalarının engellendiği ve üye olanların işten çıkartıldığı iddiasıyla eylem yaptı.

Özgürlük Meydanı'nda toplanan, ellerinde pankart ve dövizler taşıyan gruptakiler, bir süre slogan atarak, işten çıkartılan 3 kişinin yeniden işe alınmasını talep etti.
Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı eylemde konuşan Türk-İş İstanbul 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, toplu sözleşme ile sendikalaşmanın engellenemeyeceğini söyledi.

Belediyelerde çalışan sözleşmeli personellerin haklarının korunması için her zaman gerekli adımları atacaklarını belirten Büyükkucak, "Bakırköy Belediyesi'nde sözleşmeli olarak çalışan taşeron işçiler ne yazık, Belediye-İş Sendikası'na üye oldukları için çıkartıldı. Özgürlük Meydanı'nda bunları konuşuyor olmak bizleri üzüyor" dedi.

İşçiler adına basın açıklaması okuyan Belediye-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir de sözleşmeli çalışanların sendikaya üye olmalarının engellenmek istendiğini savundu.
Belediyede 210 üye adına toplu iş sözleşmesi sürecinin başlatıldığını aktaran Özdemir, şöyle konuştu:
"Sendikamız iş yeri temsilcilerinin iş yerlerinde toplantı yapması bile engelleniyor. Belediye-İş Sendikası'na üye olunmaması için yapılan baskılar alenen bir suçtur. Baskılarla sendika üyeliğinden çıkartılarak başka bir sendikaya geçirilen işçiler şef yapıldı. Belediye-İş üyesi olanlar farklı yerlere tayin edildi. 30 yıldır örgütlü sendikayız ve üyelerimizin haklarını korumak, geliştirmek ve örgütlülüğü büyütmek en büyük görevimizdir. Burada bulunmak arkadaşlarımıza destek vermek onların sesini duyurmak bizim asli görevimizdir. Talebimiz ve burada olmamızın nedeni bellidir; Bakırköy Belediyesi'nin iştiraki olan BUYAŞ'ta örgütlenmelere izin verilmesi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tatlıya bağlanmasıdır. Bize bir adım atsınlar, biz iki adım atmaya hazırız. BUYAŞ'ı kapsayan toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmesi için adım atmaya davet ediyoruz."
İşçiler, basın açıklamasının ardından eylemlerini sonlandırdı.
Kaynak: AA