Mersin'de 'Köpek Telefi' İddiası

Anamur ilçesinde, 15 sokak köpeğinin zehirlenerek telef edildiği ileri sürüldü. Hayvanseverler, olayın meydana geldiği bildirilen parkta durumu protesto etti.

İddiaya göre, İskele Mahallesi'ndeki Dragon Parkı'nda 5 gün önce, sokak köpekleri verilen bir gıdadan zehirlendi. Olayda 15 sokak köpeğinin telef olduğu belirtildi.
Hayvanseverler, olayın protesto için Dragon parkında toplandı.
"Can dostuma dokunma", "Tek istedikleri, bir kap mama, bir kap su" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri adına açıklama yapan Ayşen Belpınar, sokak hayvanlarına yaşama hakkı vermeyenlerin, hiçbir canlıya güven ve huzur veremeyeceğini öne sürdü. Olayı lanetlediklerini ifade eden Belpınar, şunları kaydetti:
"Yerel yöneticilerimizden, organize bir suç olduğunu düşündüğümüz bu katliamın faillerinin bulunması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için emniyet güçleriyle iş birliği yapmalarını talep ediyoruz. Belediye bünyesinde, ilçemizdeki sokak hayvanları için etkin çalışan veteriner müdürlüğü oluşturulmasını istiyoruz. Bu ilçede kendinden farklı olana, farklı türlere saygılı, çevreye duyarlı gençler yetiştirmek istiyoruz. Bunun için yerel yönetimimizden sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapması, çevre ve hayvan hakları için çalışan birey ve sivil toplum örgütlerini desteklemesini istiyoruz. Her canlının yaşam hakkına saygı duymak hepimizin insanlık görevidir."
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA