Kulalı Öğrenciler Fırat İçin Toplandı

Celal Bayar Üniversitesi Kula Mesek Yüksekokulu öğrencileri, Ege Üniversitesi'nde yaşanan olayda öldürülen Fırat Çakıroğlu için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Kulalı Öğrenciler Fırat İçin Toplandı

Üniversitenin öğrencileri tarafından organize edilen basın açıklamasında, öldürülen Fırat Çakıroğlu için toplanan yaklaşık 100 öğrenci adına basın açıklaması yapan CBÜ Kula Meslek Yüksekokulu öğrencisi Göktuğkan Ada, öldürülen gencin katilini kınadı. Yaşanan olayın hain bir saldırı olduğuna ifadelerinde yer veren Ada, Çakıroğlu'nun ölüm acısının tüm öğrencilerin paylaşması gerektiğini kaydetti.

Ada “Bugün burada toplanma sebebimiz son günlerde ülkemiz sınırları içerisinde gelişen terör eylemlerine ve insanlık suçlarına medeni bir şekilde tepki göstermektir. Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi’nde şehit olan ağabeyimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vahşice katledilen kardeşimiz Özgecan Arslan için yine geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Akhisar ilçesinde vahşete kurban giden kardeşimiz ve son günlerde çeşitli sebeplerle şehit olan askerlerimiz için bir anma programı düzenledik. Ülkemiz sınırları içerisinde artık bu tür insanlık suçlarının işlenmemesini temenni ediyor, suçluların bir an önce adaletin önünde cezalarını çekmelerini umuyoruz. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine sabır diliyoruz. Şehitlerimizi dua ve rahmet ile anıyoruz" dedi.

Öğrenciler, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA