Bilecik Ak Parti’de Temayül Yoklaması

AK Parti Bilecik İl Teşkilatı, milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yaptı.

Bilecik Ak Parti’de Temayül Yoklaması

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 10.00’da başlayan temayül yoklaması saat 16.00’a kadar sürecek ve 972 teşkilat mensubu oy kullanacak. Bilecik il genelinde 11 adayın başvuru yaptığı milletvekilliği aday adaylığı için temayüle sadece 9 aday adayı girdi. Bu aday adayları arasında son il kongresine aday olmayan mevcut Başkan Ramazan Kurtulmuş temayüle yoklaması dışında tutuldu. Diğer bir aday adayı olan Niyazi Serhat Karakoyun ise, son yapılan kongre sürecinde Söğüt İlçe Başkanlığı yönetiminde yer aldığı ve istifa edip aday adayı olduğu için AK Parti Genel Merkezi tarafından temayül yoklamasına dahil edilmedi.

“BU KARAR GENEL MERKEZİMİZİN BİR KARARI”
Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadri Bayrak, bunun 15 Eylül 2014 tarihinde AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu tarafından alınan bir karar olduğunu belirtti.

Bayrak, “Bu karar doğrultusunda,il, ilçe yönetimlerinden, belediye meclis üyeliğinden, il genel meclis üyeliğinden istifa eden arkadaşlarımızın aday adaylığını değerlendirmeye alınmayacağına dair bir karar çıkmıştı. Bu kapsamda Nizayi Serhat Karakoyun kardeşimizin adaylığı genel merkez tarafından değerlendirilmeye alınmadı. Zaten temayül listelerimiz genel merkez tarafından hazırlanıp bize gönderildi. Biz sadece burada çoğaltma işlemini yaptık. Dolayısıyla bu karar genel merkezimizi kararıdır” dedi.

Nizayi Serhat Karakoyun’un temayül yoklamasına destek vermek için geldiği görüldü.

Kaynak: İHA