Yaralı Sokak Köpeklerine Veteriner Sahip Çıktı

Sinop'un Durağan ilçesinde bir veteriner hekim tarafından bacakları kırık halde bulunan 2 sokak köpeği, tedavi altına alındı.

İlçede veteriner hekim olarak çalışan Arda Can Arıcı, bacaklara kırık halde bulduğu iki sokak köpeğini iş yerine götürdü. Gerekli muayenelerinin ardından Sinop il merkezindeki bir klinikte ameliyat ettiren Arıcı, başarılı geçen operasyonun ardından köpeklerle yeniden ilçeye döndü.
Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde gezinti yaptığı sırada yaralı halde bulduğu iki köpeği kendisine ait kliniğe götürdüğünü, köpeklerden birinin bir ön bacağının diğerinin ise iki bacağının kırık olduğunu tespit ettiğini söyledi.

Doğal Hayatı Koruma Derneği yetkililerinin de yardımlarıyla Sinop il merkezine götürdükleri köpekleri ameliyat ettirdiklerini vurgulayan Arıcı, "Başarılı geçen ameliyatın ardından köpekleri de alarak Durağan ilçesine döndük. Bu köpeklerden birisini vakit kaybetmeden sahiplendirdik. Diğer köpeğimizin tedavisi ise devam ediyor' dedi.

Yaşadıklarının sadece bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Arıcı, 'Özellikle şu kış günlerinde bizlerin yardımına ihtiyacı olan sokak hayvanlara sahip çıkmalıyız. Kedi ve köpekler için evimizdeki yemek artıklarını bir kapla onların ulaşabileceği yerlere bırakmalıyız ve onların gıda ihtiyaçlarına destekte bulunmalıyız. Böylelikle de yeni nesillere örnek bir davranış sergilemiş oluruz" dedi.

Kaynak: AA