Ve beklenen kar yağışı başladı

Türkiye soğuk hava dalgasının etkisine yeniden girdi.

Ve beklenen kar yağışı başladı
Ve beklenen kar yağışı başladı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın ve Çarşamba günü için İstanbul, Ankara ve ülkenin büyük bölümünde yoğun kar alarmı verdi.

İstanbul yüksek kesimlerinde ise kar başladı.

Kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının Salı ve Çarşamba günleri Anadolu Yakası'nda kuvvetli olmak üzere devam edeceği, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor.

"İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE 5 İLA 15 CM ARASINDA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR"

Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı beklenmektedir. Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

AKOM İSTANBUL İÇİN ALARM DURUMUNA GEÇTİ

AKOM, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.

AKOM'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.

1028 ARAÇ, 4 BİN 815 PERSONEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı 1.028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak. Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları olumsuz hava koşulları İstanbul'u terk edinceye kadar sürecek."

"ANKARA'DA 10 İLA 20 CM ARASINDA KAR BEKLENİYOR"

Meteoroloji'den Ankara için yapılan hava tahmin raporuna göre, il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının salı günü gün boyu devam ederek çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Meteoroloji'den ülke geneli için yapılan hava tahmin raporuna göre, 10.02.2015 Salı ve 11.02.2015 Çarşamba günü ülkemizin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul'un Anadolu yakası), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri), İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz bölgesinin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş'ın ve Adana'nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin'in iç kesimlerinde), İç Ege'de (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın'ın doğusu ve Muğla'nın iç kesimlerinde) ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda) kuvvetli (10 ila 20 cm) ve yer yer yoğun olacağı (20 cm üzeri) tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.