Üzülmez, 'Hedefimiz Halkımıza En Hızlı ve Güvenli Hizmeti Sunmaktır”

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, elektronik ortama aktarılan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü arşivlerinde inceleme yaptı.

Üzülmez, 'Hedefimiz Halkımıza En Hızlı ve Güvenli Hizmeti Sunmaktır”

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, uygulamaya koyduğu yönetim modeli çerçevesinde vatandaşa sunulan hizmetin kaliteli ve hızı olmasını amaçlıyor. Yeni turizm destinasyonları başta olmak üzere mevcut doğal yapısı ile çekim merkezi olmasından dolayı artan nüfusla orantılı imari konularda ihtiyaç duyulan evrak ve projelere ulaşımı sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü yeni bir arşiv projesini hayata geçirdi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün yoğun iş potansiyeline cevap verecek arşiv bilgilerine ulaşımı sağlayacak, işlerin süresini kısaltacak, kapatılan 10 belde belediyesinin bütün bilgi dosyalarına ulaşımı sağlayacak düzenleme çerçevesinde 11 bin 558 imar dosyası üzerinde 100 kilometre mimari ve statik projeler elektronik ortama aktarıldı. 521 bin doküman taranıp tasnif edildiği çalışmada mükerrer dosya ve dokümanların da imha edildi, bilgiler ise dijital ortama aktarıldı.

Kartepe Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne ait imar dosyaları daha güvenli ve korunaklı ortamda muhafaza altına alındı. Kullanıcıların erişim hızının artırılması sağlanan arşivde 3 personel görevlendirildi. Arşiv personeli sürekli hizmet verirken yeni gelen dosyaları tarayıp sayısal ortama alarak ilgili alanlarına titizlikle yerleştirip muhafaza altına alacak.

Digital arşiv çalışmasında gelinen noktayı yerinde gören Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yeni düzenlemeler hakkında birim yetkilileri tarafından bilgilendirildi. Vatandaşa sunulan hizmet kalitesi ve hızının artırılması amacıyla yeni yıl ile birlikte yeniliklerin artarak devam edeceğini belirten Başkan Üzülmez, “Modern arşivleme sistemi ile ilgili müdürlüklerimizin arşivlerindeki bilgiler teknolojinin verdiği gelişmelere uygun şekilde düzenlendi.

Etkili ve verimli bir çalışma ağı oluşturulan arşivimiz dışında diğer birimlerde de halkımıza en hızlı ve güvenli hizmeti sunmak hedefiyle çalışmalarımız aralıksız sürecektir” dedi.

Kaynak: İHA