Uluslararası Kafka Konferansı Beylikdüzü’nde Başlıyor

Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile Düşülke Yayıncılık tarafından düzenlenen Uluslararası Edebiyat Konferansları dizisinin ilki olan "2015 Uluslararası Kafka Konferansı", 8-9 Mart tarihlerinde Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile Düşülke Yayıncılık tarafından düzenlenen Uluslararası Edebiyat Konferansları dizisinin ilki olan 2015 Uluslararası Kafka Konferansı, 8-9 Mart tarihlerinde Açık Radyo’nun da desteğiyle Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Sanat ve sanatçıyı her daim destekleyen Beylikdüzü Belediyesi, ilk kez yapılacak konferansa ev sahipliği yapacak. Etkinliğe katılacak olan önemli isimler arasında Ahmet Soysal, Ali Akay, Aslı Erdoğan, Janset Karavin ve Kathi Diamant da yer alacak. Ayrıca konferans süresince Ezel Akay, Haldun Çubukçu, Eraslan Sağlam, Nur Yazgan, Nedim Gürsel, Zeliha Demirel, Latife Tekin, Halim Şafak, Öykü Didem Aydın, Altay Öktem, Hakan Akdoğan, Funda Önkol, Halil Emrah Macit ve Derya Alabora bulunuyor.

İki gün sürecek konferansta Kathi Diamant'ın Kafka'nın Son Aşkı: Dora Diamant adlı kitabının ve Kafka'nın gene Düşülke tarafından orijinal metinlerinin Türkçe ve İngilizce geçmiş çevirileriyle karşılaştırmalı olarak çevirisinin yapıldığı, her biri konferans katılımcılarından birinin özel önsözüyle ve çizimli olarak yayına hazırlanan Dönüşüm, Dava ve Şato kitapları da tanıtılacak ve imzalanacak.
Kaynak: İHA