Milas'ta Engelli Plakalı Bir Aracın Hatalı Parkı Tepki Topladı

Milas’ta engelli plakalı bir aracın, görme engelli vatandaşların kullandığı sarı çizgili kılavuz yolla park etmesi tepki topladı.

Milas'ta Engelli Plakalı Bir Aracın Hatalı Parkı Tepki Topladı

Milas’ta yaşayan görme engellilerin şehir merkezinde yön bulmasına yardımcı olan sarı çizgili kılavuz yollar, duyarsız sürücüler ve bazı esnaflar tarafından kullanılamaz hale getiriliyor. Araçlarını kılavuz yollara park eden sürücüler, tezgâhlarını kılavuz yollar üzerine koyan bazı esnaflar bu tür olumsuz davranışla engellilerin zaten zor olan yaşamlarını daha da zorlaştırıyor.

Hacıilyas Mahallesi Ulusal Egemenlik Caddesi’nde ‘engelli plakalı’ bir otomobilin de sarı çizgi ihlali kervanına katılması, konuya duyarlılık gösteren vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

Görme engelleri zora sokan ve onları sınırlayan araç sürülerini kınayan vatandaşlar, şehir merkezindeki kılavuz yolların bazı noktalarda yanlış düzenleme nedeniyle kullanılamaz durumda olduğuna dikkat çekerek; “Polis ve zabıta ekiplerinden kılavuz yollar üzerinde park eden araçlara cezai işlem uygulamasını ve bu tür park ihlallerine müsaade etmemesini istiyoruz. Bu şehir bizim olduğu kadar engelli vatandaşlarında şehridir” diye konuştu.

Kaynak: İHA