CHP'li vekillerden TRT'ye baskın

CHP'li vekiller yanlı yayın yaptığı iddiasıyla TRT'yi protesto etti.

CHP'li vekillerden TRT'ye baskın
CHP'li vekillerden TRT'ye baskın
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, beraberindeki heyetle, TRT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Devlet televizyonlarının temel amacının dengeleri oluşturmak olduğunu belirten Tekin, İngiltere'de, Almanya'da, İsveç'te siyasal dengenin oluşturulması ve haber alma özgürlüğü için devlet televizyonlarının kurulduğunu ifade etti.

TRT'nin yayınlarında, muhalefet partilerine yer vermediğini savunan Tekin, "Şu anda, AKP'nin dışında iki farklı siyasi partinin de kongreleri var. Hiç TRT'de canlı yayın olarak bunları görebildiniz mi?" diye sordu.

"CHP'li eski bir bakanın, partiden istifa ettiğine" yönelik haberlerin, gün boyu döndüğünü öne süren Tekin, "Ben 30 yıldır CHP'deyim, gün içerisindeki televizyonlarda dönen 'eski bir CHP'li bakan istifa etmiş' Vallahi ben tanımıyorum. Tanıyan arkadaşlarımız varsa söyleyebilir. Hasbelkader, geçmiş dönemlerde, 2007'de bir ittifaktan, başka bir siyasi partiden bize üye olmuş bir insanı, bütün televizyonlar gün boyu verdi. Bundan vazgeçin" diye konuştu.

Tekin, hazırlık yaptıklarını, TRT ile ilgili hem Yüksek Seçim Kurulu'na hem de Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunacaklarını söyledi.

Açıklamanın ardından Tekin'in yanına gelen TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, heyeti, içeri davet etti. Tekin, Durdu'nun bu davetini geri çevirdi.

Durdu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TRT Genel Müdürü'nün Şenol Göka'nın, programı geçen haftadan belli olan "İç Yapımlar Çalıştayı"nda olduğunu ve orada bir konuşma yaptığını, CHP heyetinin geldiğinin bildirilmesinin ardından, karşılama için görevlendirdiğini kaydetti.

CHP heyetini içeri davet ettiğini belirten Durdu, "Buyursunlar, burası devletimizin bir kurumu" dedi.

Açıklamadan sonra, grup TRT Genel Müdürlüğü önünden ayrıldı.

Tekin'e açıklaması sırasında, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Enis Berberoğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ile CHP'li bazı milletvekilleri ve partililer eşlik etti.
Kaynak: AA