Burhaniye’de 52 Yıllık Korkusuz Minareci

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 52 yıldır minare ustalığı yapan Hasan Yalçın, başarısı ile takdir topladı.

Burhaniye’de 52 Yıllık Korkusuz Minareci
2 aydan bu yana dördüncü minareyi boyayan 65 yaşındaki Hasan Yalçın işini severek yaptığını söylerken, kalfası Selma Alkan da, mesleği kendisinin devam ettireceğini açıkladı.


Burhaniye Hasan Yalçın ile yardımcısı Selma Alkan, Yeni Mahalle ve Bahçelievler camilerinden sonra Cumhuriyet mahallesi çifte minareli caminin minarelerini boyarken, çok sayıda vatandaşın izlemeye cesaret edemediği işi severek yapıyor. Hasan usta, minarenin şerefesine bağladığı iplerle 45-50 metrelik minareleri baştan aşağı boyarken, başarısı ile takdir topladı. 52 yıldan bu yana minare işi yaptığını anlatan Hasan Yalçın,” Bu güne kadar ekmemeğini bu işten kazandım. Yaşım ilerledi. Bundan sonra bu işleri Selma hanım yapacak. Hep işimi severek yaptım” dedi.

İşini sevdiğini anlatan Selma Alkan da,”İşimiz minarecilik Ben bu işi 5 yıldan beri yapıyorum. Şimdi Hasan Ustaya yardım ediyorum. Ancak, ilerde bu işleri kendi başıma yapacağım” dedi.

Hasan ustanın minareleri güzelleştirdiğini anlatan Müftü Oğuz Metin de,” Camilerimizin bakımlarını yapıyoruz. Bu arada minareler de bakım istiyor. Sağ olsun Hasan usta bu işi uygun bir fiyata yapıyor. Kendisine ve çırağına teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Çoban da,” Çiftte minareli caminin 2 minaresi boyandı. Şimdi sıra mahalle camisinde. Boyanan minareler güzel oluyor. Her ikisinin de ellerine sağlık diyorum” dedi.

Kaynak: İHA