Başkan Şahin'den Menemen Çiftçisine Müjde Üstüne Müjde

Menemen Ziraat Odası'nın olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Başkan Şahin'den Menemen Çiftçisine Müjde Üstüne Müjde
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Çiftçimize, köylümüze desteklerimiz artarak devam edecek" dedi.

Menemen Ziraat Odası'nda, 4 yıl süreyle görev yapacak yeni yönetimin belirlendiği olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Tek liste ile yapılan seçimlerde, delegelerin oyunu alan Arif Metin Karagöl yeniden başkanlığa seçildi. Toplantıda konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise çiftçilere bazı müjdeler verdi

Üreticilerin sıkıntılarını çok iyi bildiklerini ifade eden Şahin, "Tarımdan eskiden ne kadar çok para kazandığımızı hepimiz biliyoruz. Bugün ise 50 dönüm tarlası olan çiftçimiz dahi Belediyemizden iş ister hale gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınmasını istiyorsak, öncelikle tarım politikalarının stratejik hedefi olmalı. Devlet tarım politikasını iyi belirlemeli ve hükümetler de bunlardan vazgeçmemeli. Bu ülkenin kalkınmasının temel araçlarından bir tanesi tarımdır, köylüdür, çiftçidir, bunu hiç kimse unutmamalı" dedi.

Şahin, tam teşekküllü traktörleri Menemen çiftçisinin kullanımına sunulacağını kaydeden Şahin, "Bu traktörün yanı sıra Menemen Belediyesi olarak bir traktör daha, Menemenli çiftçilerimize hizmet etmesi için Ziraat Odamıza hediye edeceğiz. Yasa sonrasında köylerimizden belediyemiz bünyesine bağ, bahçe ve tarlalar geçti. Her ne kadar bazı kesimler tarafından yasal olmadığı söylense de, yasal olsun olmasın bu yerleri köylü kardeşlerimiz tarafından kurulan kooperatiflere vereceğim" şeklinde konuştu.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
"aşvuruda bulunan her çiftçimize 25’er adet fidan dağıtılacak. İzmir Büyükşehir Belediyemiz bunu yapıyorsa, Menemen Belediyemiz de kendi bütçesinden 45 bin 500 fidan alarak siz çiftçilerimize dağıtacak. Dağıtılacak meyve fidanlarımızı güle güle dikin, bol kazançlar elde edin. Tarıma desteklerimiz bununla da kalmayacak. Kapımız çiftçilerimize her zaman açık olduğu gibi bundan sonra da açık kalacak"
Kaynak: İHA