Mardin, Bakü Fuarı’na Hazırlanıyor

Ak Parti Mardin Milletvekili ve TBBM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey, Nisan ayının ilk haftasında Mardin’i Bakü’de tanıtacaklarını açıkladı.

Mardin, Bakü Fuarı’na Hazırlanıyor

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) işbirliğiyle İstanbul Feshane’de yapılan Mardin Tanıtım Günleri Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Mardin Tanıtım Günleri Fuarı’nı ziyaret eden Ak Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin’in Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Şahkulubey, Mardin’in tanıtımı noktasında Kültür Bakanlığı’nın, yerel yöneticilerin ve kendilerinin ciddi etkinlikler yaptıklarını belirterek, Mardin'in tanıtıma ihtiyacının olduğunu ve bu yüzden İstanbul’da tanıtım günleri düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Mardin Tanıtım Günleri’ne halkın yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Şahkulubey; “Mardin; son yıllarda turizm konusunda çok ciddi yol kat etti. İnşallah bundan sonra da artan bir ivme ile yoluna devam edecektir. Tabi bölgedeki güven ve huzurun artmasıyla özlediğimiz yerini alacaktır diye umut ediyoruz. Mardin Kalesi ile ilgili yaklaşık 2 yıldır hızla devam bir çalışmamız var. Çalışmalarımız sona yaklaşıyor. Güçlendirme çalışmasından sonra restorasyon çalışmaları ve arkasından kalenin turizme açılması ile gelen turistlerin daha fazla kalmasıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Yıl sonu itibariyle de kaleye 5 milyon ödenek gönderdik. Çok az bir miktar kaldı, inşallah onu da yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi

UNESCO dosyası ile ilgile de açıklamalarda bulunan Şahkulubey, “UNESCO’ya tek bir eserle girmiyoruz, bu konudaki çalışmalar da devam ediyor. Malumunuz TOKİ tarafından şuan bin 440 konut yapılıyor. Bu konutlar bittikten sonra tarihi alanda sonradan yapılaşmaların temizlenmesiyle ilgili aşama çok önemli. Beton binalar yıkıldıktan sonra dosyamızı UNESCO’ya teslim edeceğiz ve inşallah Mardin UNESCO’ya girmiş olacak. Biz ödevimize iyi çalışıyoruz, dosyamız bitmeden başvurarak reddedilmek istemiyoruz” diye konuştu.

Mardin ülke içinde çok iyi bir trendi yakaladığını belirten Şahkulubey, artık Mardin’in yurt dışında tanıtılması gerektiğini söyledi.

Mardin’in yurt dışında tanıtılmasıyla ilgili bir çalışmalarının var olduğunu kaydeden Şahkulubey, bu konu ile ilgili Kültür Bakanlığı ile görüşme yaptığını ve temas halinde olduklarını belirtti.

Nisan ayının ilk haftasında Mardin’i Bakü’de tanıtacaklarını açıklayan Şahkulubey, bundan sonraki hedeflerinin yurt dışı fuarları olacağını söyledi.

Bakü’deki fuarda yer tahsisi yaptıklarını belirten Şahkulubey, 2-4 Nisan tarihleri arasında Bakü’de olacaklarını dile getirdi

Kaynak: İHA