Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvancılık Sektörüne Büyük Destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı manda üreticilerine 1 Milyon TL destek sağlayarak hayvancılık sektörünü büyütecek.


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık sektörüne büyük bir destek sağlamaya hazırlanıyor. Tekirdağ Manda Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa organize edilen proje kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından proje için 1 Milyon TL maddi destek sağlanacak. Saray ilçesinin Güngörmez ve Safaalan mahallerinde uygulanacak proje ile birlikte manda yetiştiricilerinin halen almakta oldukları 400 TL/baş desteğini 750 TL/baş olarak alacakları, ayrıca 100 TL/baş, doğan yavrular için destek alacakları kaydedildi.

İkinci yıl diliminde Saray’ın 3. mahallesi ile Malkara ilçesinden seçilen bir başka mahallesinde uygulanacak projenin ilk yıllık uygulama dilimi tutarının 1 milyon TL olduğu ve tutarın Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığınca karşılanacağı belirtildi

Manda yetiştirici sayısını arttırmayı, tabanı genişletmeyi ve büyütmeyi amaçlayan proje sahasının mahallelerde yaşayan, tercihen ÇKS’ye kayıtlı, mandalar için gerekli fiziki mekanlara sahip, Manda Yetiştiriciler Birliğine üye veya üyeliği taahhüt eden, proje sahibi kuruluşlarca hazırlanan taahhütnameyi imzalayıp kabul eden ve ön görülen katkı payını karşılayan üreticiler olduğu açıklandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacaklarının sözünü verdiklerini belirten Başkan Albayrak, "İlimizde inek başı süt verim ve fiyatları ile manda süt verim ve gelirleri mukayeselendirilerek bir değerlendirme yapıldığında manda yetiştiriciliğinin daha karlı olduğu açıkça görülmektedir. Uygulayacağımız proje ile birlikte ilimizde manda yetiştirici sayısını arttırarak, tabanı genişletmek, büyütmektir. Yani manda sayısını, tabanı genişleterek üretici sayısını çoğaltarak arttırmayı hedeflemekteyiz. Projenin başarıya ulaşacağı inancıyla tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA