Salih Şahan Ziraat Odası Başkanlığına Seçildi

Adıyaman Ziraat Odasının yapılan 19. genel kurulunda Salih Şahan, odanın yeni başkanı oldu.

Salih Şahan Ziraat Odası Başkanlığına Seçildi

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen ve mevcut başkan Kemal Şahin’in aday olmadığı genel kurulda Salih Şahan, Hüseyin Öztürk, Abdurrahman Can, Hicri Ergül ve Kanber Adak başkanlık için yarıştı.

Divan başkanlığını Şirazi Özdemir, divan üyeliklerini Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, İsmail Sümer ve Ramazan Orhan’ın yaptığı genel kurulda, seçime geçilmeden önce adaylar birer konuşma yaptı.

Adaylardan önce mevcut Başkan Kemal Şahin, başkanlık yaptığı 4 yıl boyunca yapılan çalışmalardan ve projelerden bahsederek, neden aday adayı olmadığını açıkladı.

Şahin, “Bir çok arkadaşım tekrar aday olmam için talepte bulundu. Onların bu teveccühüne teşekkür ediyorum ancak, işlerimin yoğunluğu arttı. Şuan Adıyaman’da bayisi olduğumuz traktör firması, işimizi iyi yapmamızdan dolayı bize Çukurova bayiliğini verdi. Eğer tekrar seçilseydim, odaya zaman ayıramayacaktım. Bir insan bir şey yapacaksa onu layıkıyla yapmalıdır. Sizlerden alacağım oyla başkan olup, daha sonrada kendi özel işlerim dolayısıyla odaya zaman ayıramasaydım ben üzülürdüm. Çiftçimizle ilgilenmemek bana yakışmazdı. Bu nedenden dolayı aday olmuyorum” dedi.

Başkan adayı olan Salih Şahan, yaptığı hizmetlerden dolayı Kemal Şahin ve meclisine teşekkür ederek, “Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığına arkadaşlarımla birlikte talip olduk. Delegeler teveccüh gösterdiği taktirde tüm arkadaşlarımla teslim alacağımız bu bayrağı daha yükseklere taşımak için canımızı dişimize takarak sizin için mücadele vereceğimi taahhüt ediyoruz. İlimiz ekonomisi ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için tarımsal sulamamın büyük önem arz ettiği malumunuzdur. Bu kapsamda tarımsal sulama projelerini takipçisi olacağımızı ve bunların her platformda dile getirip bir an önce hayata geçmesi için arkadaşlarımla çalışacağız. İlimiz Çelikhan ve dağ köylerinde çiftçilerimiz tarafından üretilen tütün hem ilimiz ekonomisine hem de üreticimize büyük katkı sağlamaktadır. Tütünümüzün üretimi ve pazarlamasıyla ilgili yasal zeminin oluşturulması için odamızın yaptığı çalışmaların takipçisi olup bu konuda çalışacağız” dedi.

Hüseyin Öztürk ise konuşmasında, “Tütün Adıyaman’ın şerefidir ve markasıdır. Tütün için yapacağımız her türlü fedakarlık borcumuzdur. Tütün iznini aldık. Eğer seçilirsek uygulamasını yapacağız. Sulama projelerinde aktif rol alacağız. Su hayattır Adıyaman’da tarımsal ve hayvansal faaliyette bulunan çiftçilerimizin sorunları bulunmaktadır. Biz çiftçilerimizin bütün sorunlarını çözmek için adayız” dedi.

Hicri Ergül, takım ruhu içerisinde hareket edeceklerini belirterek, “Birey olarak değil, takım olarak karar almaya ve çözüm üretmeye gayret edeceğiz. Bu çalışmaları yaparken hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı kalmayacağımı tek bağlılığımın çiftçi kardeşlerim olduğunu belirtmek istiyorum. Bir tarım memleketi olan Adıyaman’da bütün arazilerin su ile buluşmasını sağlamak ve sulamada ucuz enerji kaynaklar sağlayarak tarımı en üst seviyeye çıkarmak genel amaçlarımdandır” ifadelerini kullandı.

Adıyaman ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu vurgulayan Abdurrahman Can ise, “Çiftçimizin birçok sorunu vardır ancak temel iki sorun çok önemlidir. Bunlardan biri sulu tarımdır. Bu hususta bölgemizde ve ilimizde yeterli su havzaları bulunmaktadır. Uzun zamandan beri gündemde olan ve belli bir seviyeye getirilen sulama barajlarının bir an önce yapılması için gerekli çalışma ve mücadelenin verilmesi gerekmektedir. Bu barajlar yapılırken göl sahası altında kalacak arazi konut ve tarım işletmelerinin menfaatlerinin korunması ve hak sahiplerinin mağdur olmaması için de halkımızla birlikte gereken mücadele verilecektir. Diğer önemli sorunumuz ise binlerce ailemizin geçim kaynağı olan ve ülkemizin her tarafından aranılan tütünümüzün üretilmesi ve piyasaya sunulması için yasal bir statüye kavuşturulmasıdır” dedi.

Kanber Adak ise, çitçinin en büyük giderinin, tohum, mazot, ilaç ve gübre olduğunu belirterek, “ Öncelikle belirtmek isteri ki Adıyaman çiftçisi mağdurdur. Bizler arkadaşlarımızla birlikte bu mağduriyeti gidermek için geleceğiz. Başta tütün olmak üzere özellikle sulu tarım konusunda büyük sıkıntımız ve mağduriyetimiz vardır. Değerli dostlar kimseye bulunduğu konuma göre siyasi görüşüne göre hizmet vermeyeceğiz. Ayrım gözetmeksizin adamın adamı değil hizmet adamı olmak için mücadelemizi vereceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan seçim sonucunda 173 delegeden 172'si oy kullandı. Salih Şahan 70 oy, Hüseyin Öztürk 32, Abdurrahman Can 33, Hicri Ergül 22 ve Kanber Adak 10 oy alırken, 4 oy geçersiz sayıldı. Seçimler sonucundu Salih Şahan, Ziraat Odası’nın yeni başkanı seçildi.
Kaynak: İHA