Vali Kahraman’dan Kemaliye İlçesine Ziyaret

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Kemaliye İlçesini ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Kahraman’dan Kemaliye İlçesine Ziyaret
Gerçekleştirdikleri ziyaret programı kapsamında ilk olarak Kemaliye Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kahraman, kaymakamlık önünde Kemaliye Kaymakamı Alper Çiftci ve ilgili kurum amirleriyle birlikte öğrencilerin çiçekleriyle karşılandı.
Kemaliye ilçesine yapılan yatırımlar ve yürütülen projeler hakkında Kemaliye Kaymakamı Alper Çiftci’den brifing alan Vali Kahraman’a ilçenin tarihi, nüfus yapısı, tarım, hayvancılık, eğitim ve ekonomik durumu hakkında da detaylı bilgi verilerek Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen projelerle ilgilide bilgiler sunuldu.

Vali Kahraman Kemaliye’de daha önce Mülkiye Müfettişliği görevinde bulunduğunu belirterek ziyaretlerinde gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirip, yapılan yatırımlar ve yürütülen projelerde emeği geçen her çalışana teşekkür etti. Kaymakamlık ziyareti sırasında kaymakamlık binasında da incelemelerde bulunmasının ardından kaymakamlıkta çalışan personellerin istek ve sorunlarını dinleyen Vali Kahraman Kaymakamlık binası içerisinde yer alan Kemaliye Adliyesini de ziyaret ederek Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Ergüden ve Hakim Diyadin Bayat ile bir süre görüştü.

Kaymakamlık ve adliye ziyaretlerinin ardından Kemaliye Belediyesini ziyaret eden Vali Kahraman, Belediye Başkan Vekili Nurcan Özçelik’ten Kemaliye Belediyesi’nin yürütmüş olduğu çalışmalar, projeler ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Ziyarette bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekil Nurcan Özçelik, belediye olarak ilçemiz sorunlarını çözme yolunda yatırımlar yaptıklarını, projeler ürettiklerin belirterek, ilçemiz tarihi ve turistik miraslarının il turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarına önem verdiklerin ifade etti.

Ayrıca kendisinin Kemaliyeli Kadınlar Derneği’nin başkanı olduğunu, kültürel miras olarak Kemaliye’de Gazzene Kumaşı ile Kuyu Dokumacılığı yapıldığını, bununla birlikte Kemaliyeli kadınlar için desteklenilirse istihdam kaynağı olacağını sözlerine ekleyerek Vali Süleyman Kahraman’dan restorasyon ve Kuyu Dokumacılığı konularında destek istedi. Kemaliye Belediyesi’nin yürütmüş olduğu çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alarak Başkan Vekili Nurcan Özçelik’e özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Kahraman, ilimizin kalkınması bir noktada yine ilimizi oluşturan ilçelerin, kasabaların, köylerin kalkınmasıyla; yapılan yatırımlarla, üretilen projelerin desteklenmesi ile olabileceğini belirterek, Valilik ve kamu kurumları olarak gerekli desteklerin sağlanacağını belirtti.

Kemaliye Belediyesi ziyaretlerinin ardından İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Vali Kahraman gerçekleştirdikleri ziyarette emniyet amirliği binasında incelemelerde bulunduktan sonra emniyet amirliği personelleriyle bir süre sohbet ederek, yetkililerden ilçe asayişi hakkında bilgi aldı. Yapılan ziyaretlerin ardından, Kemaliye Kaymakamı Alper Çifci ile öğle yemeğinde bir araya gelen Vali Kahraman düzenlenen öğle yemeği sonrası Kemaliye İlçesi’nde ziyaret ve incelemelerini sürdürerek Kemaliye İlçe Jandarma komutanlığını ziyaret etti.Daha sonra Jandarma komutanlığında incelemelerde bulunup, yetkililerden ilçenin genel asayişi ve jandarma komutanlığının mevcut durumu hakkında bilgi alıp, jandarma komutanlığının ziyaretçi defterini yazdı.Daha sonra inşası yeni tamamlanan lise öğrencileri için tasarlanan 150 öğrenci kapasiteli, yaklaşık olarak 2.6 milyon liraya mal olan Tiryakioğlu Öğrenci Yurdu ve spor salonunda incelemelerde bulunarak yetkililerden yurt hakkında detaylı bilgiler alan Vali Kahraman Yurt ve spor salonundaki eksikliklerin tespitinde bulunup eksikliklerin kısa süre içinde tamamlanmasının talimatını verdi.

Öğrenci yurdu incelemelerinin ardından Vali Kahraman Mualla Poyraz Kültür Evini ziyaret ederek, Kemaliye Kaymakamı Alper Çifci’den kültür evi hakkında bilgi aldı. Restorasyon çalışmaları süren kültür evi yetkilileri Vali Kahraman’dan destek istedi. Kemaliye Kültür Müzesi’nde de incelemelerde bulunarak müzede sergilenen resimler hakkında Kemaliye Kaymakamı Alper Çifci’den bilgi alan Vali Kahraman Kemaliye Kültür Müzesi ile aynı binayı paylaşan Kemaliyeli Kadınlar Derneğini de ziyaret ederek, dernek kadınlarınca dokunan Gazzene Kumaşı dokumacılığı hakkında da bilgi aldı.
Kaynak: İHA