Telefon Dolandırıcılarının 21 Bin Tl’lik Oyununu Polis Bozdu

Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde telefon dolandırıcılarının hesabına yaklaşık 21 bin TL yatıran şahsın parası, polisin devreye girmesi ile dolandırıcıların eline geçmeden geriye çekildi.


Olayla ilgili Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, telefonda dolandırıcılık ihbarının alınması üzerine polisin hemen harekete geçtiği ve mağduriyeti giderildiği kaydedildi. Olayla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:
“5 Şubat günü Dazkırı ilçesinde bir bayan, ilçe polis merkezini arayarak telefonla bir şahıs ile görüştüğünü, şahsın kendilerine operasyon yapıldığını söylediğini, ilçe ekiplerimizin bilgisinin olup olmadığını sormuştur. Bunun üzerine dolandırıcılık ihtimaline karşı şahsın eşinin adı öğrenilerek ilçede bulunan bankamatiklere ekipler gönderilmiştir. Ekipler tarafından dolandırılmaya çalışılan şahıs görülmüş ve şahsa dolandırılmaya çalışıldığı aktarılmıştır. Şahsın havale yöntemi ile dolandırıcıların hesabına yatırdığı 20 bin 800 TL, ekiplerimiz tarafından, paranın yattığı hesaba bloke koymak sureti ile paranın müşteki şahsın hesabına yatırılması sağlanarak mağduriyeti giderilmiştir. Olayın şüpheli veya şüphelilerini yakalama çalışmalarına başlanılmıştır. Halkımızın bu konuda mağdur olmamaları için kendisini polis, asker, savcı, avukat olarak tanıtarak, operasyon yapma bahanesiyle veya terör örgütü ile bağlantılarının olduğu söylenilerek istenilen yere para, altın bırakmamalarını istiyoruz. Banka hesabına para aktarmaları gerektiği şeklinde gelen telefonlara inanmamaları, hemen telefonu kapatarak ‘155 Polis İmdat’ hattını arayıp durumu bildirmelerini bir kez daha hatırlatmak isteriz.”
Kaynak: İHA