Yaban Hayvanları İçin Doğaya Sakatat Bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Muş 60. Şube Müdürlüğü, yabani hayvanlar için doğaya sakatat bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Muş 60. Şube Müdürü Ali Haydar Daşdemir, özellikle doğada aç kalan yırtıcı hayvanların çevreye ve insanlara zarar vermesini önlemek amacıyla toplanan sakatatları doğaya bıraktıklarını açıkladı.

Hava sıcaklıklarının düştüğü ve yoğun kar yağışının yaşandığı bölgede son günlerde aç kalan yırtıcı hayvanların köylere inerek çevreye zarar verdiğini hatırlatan Daşdemir, Hasköy ilçesine bağlı Otaçköy kırsalına ekiplerce doğaya sakatat ve yem bırakıldığını söyledi.

2015 kış döneminde duyarlı vatandaşlardan büyük destek aldıklarını ve bu kapsamda il genelinde yaklaşık 10 ton yemi doğaya bıraktıklarını belirten Daşdemir, şöyle konuştu:
"Ekiplerimiz değişik bölgelerde ve yaban hayvanlarının geçiş güzergahına yem ve sakatat bırakarak, özellikle son zamanlarda aç kalan ve yerleşim alanlara inmeye başlayan, çevreye büyük ölçüde zarar veren yırtıcı hayvanlara karşı önlem almak amacıyla kasaplarda toplanan yaklaşık 3 ton sakatat türü yemi doğaya bırakmaya devam ediyoruz. Ancak yerleşim alanlarına yiyecek bulmak için inen birçok yırtıcı hayvana bazı vatandaşların eziyet ettiğini duyduk. Vatandaşımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz."
Kaynak: AA