Tika'dan Ukrayna Ombudsman Ofisi'ne Teknik Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Ofisi'ne teknik ekipman desteğinde bulunduğu bildirildi.

TİKA tarafından yapılan açıklamaya göre, işgal edilen Kırım ile çatışmaların devam ettiği Donetsk ve Luhansk bölgelerinde insan haklarının korunmasına katkıda bulunulması amacıyla Ombudsman Ofisi'ne Donanım Desteği Projesi kapsamında, sunucu, bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, fotoğraf makinesi gibi teknik ekipman ve yazılım temin edildi.
Açıklamada, 2014 faaliyetleri ve 2015 için stratejik planlara yönelik bir toplantının, Ombudsman Ofisi'nde donör topluluğu ve diplomatik misyon temsilcilerinin iştirakiyle gerçekleştirildiği belirtildi.
Ukrayna Ombudsmanı Valeriya Lutkovska, burada yaptığı konuşmada, yeni Ombudsman sitesinin geliştirilmesinin TİKA tarafından sağlanan donanım sayesinde mümkün olduğunu dile getirerek, "Ukrayna Ombudsman Ofisi ile yürütülen işbirliğinden ötürü tüm uluslararası kuruluşlar ve STK temsilcilerine teşekkürlerimi bildirmek istiyorum" dedi.

TİKA'nın Kırım başta olmak üzere Ukrayna'daki projelerine ilişkin bilgi veren TİKA Ukrayna Koordinatörü Hacı Bayram Bolat da insan haklarının savunulmasında etkin bir rol oynayan Ombudsman Ofisi ile işbirliğinin çok önemli olduğunu kaydetti.


Kaynak: AA