Nur Serter'den skandal savunma...

28 Şubat'ın skandallarından 'ikna odaları'nın mucidi CHP'li Nur Serter, öyle bir savunma yaptı ki...

Nur Serter'den skandal savunma...
Nur Serter'den skandal savunma...
İkna odalarının mucidi Nur Serter, 'Benim sayemde o öğrenciler bilgilenerek başlarını açarak, üniversite okudular.' dedi.

Başörtülü öğrencilerine üniversite kapılarını kapatan 'ikna odaları' 28 Şubat post-modern darbe sürecinin en büyük zulümlerinden biri olarak tarihe geçti. İkna odalarının kurucusu olduğu öne sürülen dönemin İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, ikna odalarını savundu.

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sunumuyla ekrana gelen 'Karşıt Görüş'te bu hafta kadınlar 'Kadın'ı tartıştı.

Programın konuklarından gazeteci-yazar Ceren Kenar ve Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez, CHP Milletvekili Nur Serter'i ikna odalarıyla eleştirince stüdyoda tansiyon tavan yaptı.

PRİM YAPAMAZSINIZ
Nur Serter, yapılan eleştirileri kabul etmezken ' Cumhuriyet ve Cumhuriyet kadını düşmanlığını anlamakta zorlanıyorum ve bir mana da veremiyorum. Biz Cumhuriyet kadınlarını ayrıştırarak ve aşağılayarak bir yere varamazsınız. Bana da sürekli ikna odası, türban diye de hakaret ederek prim yapamazsınız.' dedi.

HAYRETE DÜŞÜREN SAVUNMA...

Serter, ikna odalarının mucidinin kendisini olmadığını ifade ederken ' Eğer biraz bilginiz olsaydı benim sayemde o öğrencilerin bilgilenerek başlarını açarak, üniversite okuduklarını bilirdiniz. Ama tek yanlı gazetecilik yapmak, size siyasi bir yarar getirir diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.' diye konuştu.

BEYAZ GAZETE