Maden'de 'haydi Çocuklar Namaza'Projesi

Elazığ'ın Maden İlçe Müftülüğü tarafından 'Haydi çocuklar namaza' projesi başlatıldı.

Maden'de 'haydi Çocuklar Namaza'Projesi
Proje kapsamında çocuklar en az 3 vakit namazı camide kılmaya başladı.


Maden İlçe Müftülüğü tarafından tatile giren çocukların namaz alışkanlıklarını kazanması için 'Haydi çocuklar namaza' projesini başlatıldı. Proje kapsamında çocukların namaz kılma alışkanlığı ile birlikte çocuklar ile yaşlıların bir biriyle kaynaşma fırsatı bulacağını belirten İlçe Müftüsü İbrahim Kabancı, bunun çok ciddi kazanımları beraberinde getireceğini söyledi.

Müftü, Kabancı, "Namaza gelen çocuklar, acaba bir amca, bir dede beni azarlar mı endişesinden uzaklaşacak. Bu sene camilerin çiçek açmasını istiyoruz. Çocukları, babaları ve dedeleriyle el ele, gönül gönüle camilerimize gelmeleri için davet ediyoruz. Okullar tatil olduğunda başladığımız proje devam ediyor. Şuanda da olumlu sonuçlar alıyoruz. Erkek çocukların günde en az 3 vakit namazını camilerde kılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kız çocuklarımız da kampanyaya dahil. Kız çocuklarımız daha narin olduğundan onlar için sadece veli beyanını yeterli görüyoruz ama kız çocuklarımız için de camide nezih mekanlarımız var. İmkan bulan öğrencilerimizi camilerimize davet ediyoruz" dedi.

Kısa süreli bir proje olmasına rağmen çocuklar ve aileleri için olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Kabancı, bu projeyi her tatil döneminde uygulamak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA