Kartepe Zabıtası, Fırtına Sonrası Önlem Aldı

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta yaşanan lodos fırtınası sonrası hasar yaşanan bölgelerde gerekli güvenlik tedbirlerini alarak oluşabilecek tehlikelerin önüne geçti.

Kartepe Zabıtası, Fırtına Sonrası Önlem Aldı

Şiddetli lodosun oluşturduğu hasar ve tahribatın izlerinin silinmeye çalışıldığı Kartepe’de Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde çatı uçmalarına ve ağaç devrilmelerine karşı meydan, cadde, sokak ve parklarda oluşabilecek tehlikelere karşı önlemlerini kısa sürede aldı. Zabıta ekipleri yaya geçişlerini güvenli hale getirmek adına hasar oluşan bina ve yerlerde güvenlik kordonu oluşturarak geçişleri kontrol altına alan ve uyarı anonsları yaptı.

Bölgede ring halinde hasarlı bölgelerdeki tahribatı kayıt altına alan ekipler diğer birimlerle koordineye geçerek yollardaki tehlike arz edecek unsurların kaldırılması sağladı. Zabıta Müdürü Selman Çelik, olası afetlere karşı hazırlıklı olduklarını ekiplerinin görev bilinci ve sorumluluğu ile hareket ederek olası olumsuzluklara anında müdahale edildiğini kaydetti.

Çelik, ilçedeki fırtına etkisi sonrası hasar gören ev ve iş yerlerinde tespitlerin de sürdüğünü belirterek, ekiplerin 24 saat aralıksız çalışma yaptığını kaydetti.

Kaynak: İHA