Büyük Yatırıma Hazırlık Tam Gaz

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı Ekim ayında ihalesini yaparak başlattığı 309 milyon liralık 752 km’lik asfalt yol çalışmasının asfalt öncesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Büyük Yatırıma Hazırlık Tam Gaz

Yüklenici firma tarafından aralıksız sürdürülen çalışmalarda proje doğrultusunda 150 km yolun ölçüm çalışmaları tamamlandı. Kalan bölgelerde ise ölçüm ve projelendirme çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten yetkililer yapılan halihazır ölçüm çalışmalarının kontrol mühendisleri tarafından da kontrol edildiğini açıkladılar.

MALZEMELER LABORATUVARDA TEST EDİLİYOR
Yolların taban zeminlerinden numuneler alınarak gerekli deneyler yapıldığını ve yolların taşıma gücü değerleri belirlenerek projelendirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen yetkililer, kullanılan her türlü malzemenin deneyleri kontrol mühendisleri denetiminde yapıldığını vurgulayarak, test sonuçları uygun olmayan malzemelerin kesinlikle kullanılmadığını ifade ettiler.

5 İLÇEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Yetkililer, Altınordu ilçesinde Kayabaşı-Topluca-Gökömer-Gerce ve Çatalpınar’da Keçili-Gündoğdu Mahalle yollarında yol genişletme, palyeli heyelan kazısı, zayıf zemin kazısı, zemin iyileştirme, alt temel dolgu yapılması, heyelan yapan kısımlarda zemin etüdü ve sondaj çalışmaları yapıldığını belirttiler.

İkizce’de Kurtköy-Kutluca-Başönü-Şenbolluk mahalle yolunda kutu menfez ve betonarme istinat duvarları çalışmalarının yanısıra Gülyalı ve Ulubey ilçelerinde de yol genişletme, zemin etüdü çalışmalarının devam ettiğini söyleyen yetkililer, Mart ayı itibariyle personel ve iş makinesi sayısının artırılıp projenin daha da hızlanacağını belirttiler.
Kaynak: İHA