120 Kilo Esrarla Yakalanan Ailenin Yargılanması

Samsun’da polisin düzenlediği operasyonda toplam 120 kilo esrarla yakalanan aynı aileden 4'ü tutuklu 5 kişinin yargılanmasına devam edildi.

120 Kilo Esrarla Yakalanan Ailenin Yargılanması

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği çalışmalar sırasında Canik ilçesi Düvecik Mahallesi’nde bir eve yaklaşık 4,5 ay önce baskın yapmış, toplam 120 kilo kubar esrar maddesi ele geçirmişti. Olayla ilgili tutuklanan S.A.(46), N.A.(25), C.A.(50), S.A.(48) ile tutuksuz bulunan N.A.(51) adlı kadının yargılanmasına devam edildi

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın duruşmasında sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyip kendilerini savundular. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte ele geçen dijital terazi ile ilgili duruşma salonunda bilirkişi olarak polis memuru mahkeme heyetini bilgilendirdi. Ele geçen dijital terazinin pazarlarda kullanıldığını belirten bilirkişi, "Bu terazi ile 3 gram olarak bir ürün tartabilirsiniz. 30 kiloya kadar tartılan bir üründe ise 30 kiloda 5 gram hata payı vardır. Hassas terazi gibi tartar. Aslında torbacı diye tabir edilen kişiler küçük hassas terazi kullanırlar. Çünkü onların sattıkları uyuşturucu miktarı az olduğu için.. Bu operasyonda ele geçen uyuşturucu miktarı 120 kilo. Yani bu teraziyi bu yüzden kullanıyorlardır" dedi.

Savcı, tutuklu sanıklardan S.A.'nın tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti tutuklu bulunan 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA