Yalova'da Kısa Kısa

Armutlu Belediye BaşŸkanı Mehmet Birkan, lodos yüzünden ilçede 800 bin lira zarar meydana geldiğŸini bildirdi.

Birkan, yaptığŸı açıklamada şŸiddetli lodos nedeniyle ilçede büyük maddi hasar meydana geldiğŸini söyledi.

Lodosun sahillerde bulunan parklarda, sahil boyu yürüyüşŸ yollarında, İDO terminalinde, balıkçı kulübelerinde büyük yıkımlara neden olduğŸunu belirten Birkan, "YaptığŸımız hasar tespit çalışŸmasında lodosun 800 bin lira civarında maddi hasara neden olduğŸunu tespit ettik. OluşŸan maddi hasarın giderilebilmesi için yetkili mercilere gerekli başŸvurular yapıldı. Sevindiren husus ise ilçemizde yaşŸanan lodos fırtınasında can kaybının meydana gelmemişŸ olmasıdır" diye konuşŸtu.

- MHP Yalova İl BaşŸkanı Topçular açıklaması
MHP Yalova İl BaşŸkanı Hasan Topçular, devletin lodos nedeniyle zarara uğŸrayan vatandaşŸ ve çiftçilerin zararını karşŸılaması gerektiğŸini bildirdi.
Topçular, yaptığŸı açıklamada lodosun birçok binanın çatısını uçurduğŸunu, ağŸaçları yerinden söktüğŸünü ve seralara büyük zarar verdiğŸini söyledi.

Sosyal devletin en önemli görevlerinden birinin de afetzedelerin zararlarını gidermek olduğŸunu belirten Topçular, "Devletin yetkili kurumları lodostan zarar gören vatandaşŸlar ve çiftçilerimizin zararlarını karşŸılamalıdır. Hasar tespiti için her vatandaşŸın başŸvurusunu dikkate alıp mutlaka değŸerlendirmelidir. Yalova'da bu afetten zarar gören vatandaşŸlarımız da çekinmeden devlet ve belediyeye zararlarının karşŸılanması için başŸvuru yapmalıdırlar" ifadesini kullandı.
 
Kaynak: AA