Selçuk’un Uygulama Oteli, Öğrencilere Çalışma Fırsatı Sunuyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisindeki Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nde öğrenciler derslerde öğrendikleri bilgileri pratiğe döküyor.

Selçuk’un Uygulama Oteli, Öğrencilere Çalışma Fırsatı Sunuyor
Daha önce üniversitenin misafirhanesi olarak kullanılan bina, 1 Mart 2013’den itibaren uygulama oteline dönüştürüldü.Yılın 365 gününde, 42 odası ve sürekli çalışan 8 personeliyle hizmet verilen 97 kişi kapasiteli otel, öğrencilere uygulama derslerinin yanı sıra çalışma fırsatı da sunuyor.

“YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRECEK“
Uygulama Oteli’nin 1 Mart 2013 tarihi öncesinde üniversitenin misafirhanesi olarak kullanıldığını söyleyen SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Porf. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, “Binanın otel konseptine uygun olması için bina içinde ve dışında çeşitli tadilatlar yapıldı. Oteldeki bütün yataklar yenilenirken, asansörü, mutfağı, resepsiyon bölümü, aydınlatması yenilendi. Bunun yanı sıra belediyenin de desteğiyle otelin önündeki kamelyalar ve yeşil alanlar düzenlendi.

Biz burada üniversitemizin desteğiyle bir takım çalışmalar yaptık ve yapmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki yıl da dış cephe kaplaması yaparak oteli yeni bir görüntüye kavuşturmak istiyoruz. Öğrencilerimiz otelimizden uygulama derslerinde ve stajlarında yararlanıyor. Otelimiz misafirlerine 12 ay boyunca hizmet verdiğinden dolayı her dönem belirli bir kadronun olması gerekiyor. Öğrencilerimiz part time çalışabiliyor. Bu sayede öğrencilerimiz hem öğrendiklerini pratiğe dökebiliyor hem de bir gelirleri oluyor” dedi.

“HER DÖNEM 5 ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR”
Uygulama otelinin öğrencilere mesleki anlamda önemli tecrübeler kazandırdığını söyleyen SÜ Turizm Fakültesi Uygulama Oteli Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayça Yıkılmaz, “Öncelikle mezun olacak arkadaşlarımız, derslerde öğrendiklerini burada uygulayabiliyorlar. Bu bizler için son derece önem arz ediyor. Sektör, alanına hakim öğrencilerle çalışmak istiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Otelimizde her dönem 5 öğrenci part time olarak çalışıyor. Misafirlerimize yılın 365 günü, 42 oda ve 8 daimi çalışan personelle hizmet veriyoruz. Uygulama otelimizden herkes faydalanabilmektedir. Oda ücretlerine yaklaşık 1 yıl önce bir düzenleme getirdik ve yeni düzenlememizle fiyatlarımız piyasadaki diğer konaklama merkezlerinin altındadır. Özellikle üniversitemizde ulusal ve uluslararası alanda yapılan sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler, kongreler ve çalıştaylarda gelen misafirlere hizmet veriyoruz. Hocalarımızın ve kalan misafirlerimizin olumlu geri dönüşleri bizleri son derece mutlu ediyor. Uygulama dersleri ve onun dışında part time çalışan arkadaşlarımız burada çalışmaktan memnunlar. Hocalarımız otelin genel olarak her şeyiyle bizim ilgilenmemizi sağlıyorlar. Bizlere verdikleri bu sorumluluk sayesinde daha bir hevesle çalışıyoruz. Bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapma için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Uygulama otelinin Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde olduğunu hatırlatan Yıkılmaz, otel ve çevresinde bulunan kameraların 24 saat kayıt aldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA