Güneyköy Belediye Başkanı İlhan'dan Uyarı

Simav ilçesine bağlı Güneyköy Beldesi Belediye Başkanı Halil İbrahim İlhan, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Simav Dağardıyolu'na yapılan kavşak yerinin kazalara davetiye çıkardığını savundu.

Başkan Halil İbrahim İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Simav Harmancık Karayolu'nda "proje hatası" olduğunu savundu.
Yolda vatandaşların ani dönüşler yaptığı için bölgede bulunan dereye düştüklerine dikkati çeken İlhan, şöyle konuştu:
"Beldemize giden yol bölümündeki kavşak çok büyük tehlike arz ediyor. Ölümlü kazalara meydan verilmesin, diye kavşağın biraz geriye alınmasını istiyoruz. Yolu yapan firma yetkilileri ile görüştüm projede böyle görünüyor dediler ve bu şekilde bırakıp gittiler. Okulların tatilde olmasından dolayı trafik akışında büyük artış var. Kavşakta yönleri belirten tabelalar da yok. Kar ya da sağanak yağış esnasında bu yüzden birçok vatandaşımız kavşağı geçiyor ve Dağardı yolundan geri dönmek zorunda kalıyor. Kavşaktan beldemize biraz hızlı dönen araçlar dereye düşüyor. Burada bizim tabelalarımız vardı onları da kaldırmışlar. Karayolları Bölge Müdürüne, Şube müdürüne sesleniyorum, 'lütfen gelin, buradaki hatayı görün ve düzeltin'. Allah korusun bu kavşak böyle olduğu takdirde ölümlü kazalar yaşanabilir. Biz kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz."
Güney kavşağından Çitgöl köprüsüne kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik yoldaki çukurları da eleştiren İlhan, "Gerçekten içler açısı bir yol. Vatandaşımızın henüz yolu bilmiyor. Hastası oluyor hızlı bir şekilde acile yetiştirmek için hızlı ilerliyor. Araçların alt takımları mahvoluyor. Milli servetimiz gidiyor yazıktır, günahtır. Gelin kepçe ise kepçe, kumsa kum, kamyonsa kamyon, mazotsa mazot elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Karayolları bu kavşağı ve yolu yapmayacaksa bize yetki versinler Naşa Belediyesi, Güneyköy Belediyesi ve Akdağ Belediyesi olarak birleşip bu yolun toprağını da atarız, küremesini de yaparız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA