Ahmet Reyiz Yılmaz Açıklaması

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “işsizlik maaşı asgari ücrete eşitlensin” önerisinde bulundu.

Ahmet Reyiz Yılmaz Açıklaması

Yılmaz, bu kadar vergi ödenen bir ülkede işsizlik maaşının asgari ücrete eşitlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’de alınan vergiler geri dönmüyor. Bütçe kalemlerinin yüzdesine bakıldığında yüzde 88 oranında bütçe geliri yalnızca vergilerden oluşuyor. Bu durum gelişmiş ülkede toplanan vergilerin bütçe içindeki oranına göre son derece yüksek bir orandır. Bu kadar verginin geriye dönüşü olmuyorsa o ekonomi de büyük arızalar vardır” diye konuştu.

“BÜTÇE SOSYAL ADALETE UYGUN HALE GELMELİ”
Alınan vergiler karşısında işsizlik maaşı ve sosyal yardımlar göz önüne alındığında vatandaşa karşı cömert olunmadığını belirten Ahmet Reyiz Yılmaz, “Parti programımız çok açık ve net. Bizler halkımızdan alınan vergilerin yeniden halkımıza geri ödenmesini esas alan bir bütçe yapısından yanayız. Buna göre işsizlik maaşı bu şartlar altında asgari ücret seviyesine çekilmeli asgari ücret ise 4 kişilik bir ailenin geçim standardına itilmelidir” dedi.

Kaynak: İHA