Kartepe’de Öncelik İş Sağlığı ve Güvenliği

4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunlarına istinaden Kartepe Belediyesi bünyesindeki tüm çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliği ile çalışma hayatına dair hak ve sorumlulukları hakkında bilgilendirildi.

Kartepe’de Öncelik İş Sağlığı ve Güvenliği

Kartepe Belediyesi İş sağlığı ve güvenliğini sağlayacak ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecek düzenlemeleri tek tek hayata geçirmeye başladı.

Kartepe Belediyesi nezaretinde İSG Kurulu İş Güvenliği Uzmanının yaptığı denetimlerde gördüğü eksiklikleri personelle paylaştığı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki eğitim programını Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yardımcıları, koordinatörleri, birim müdürleri ve çalışanlarıyla birlikte takip etti. Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde iş güvenliği uzmanı olarak görev yapan Gizem Coşan, çalışmaya başlamadan önce ve çalışma sırasında alınacak tedbirler ve kaçınılması gereken tehlikeli durum ve tehlikeli hareketler hakkında programa katılan belediye personelini bilgilendirdi. Kartepe Belediyesi’nde güvenlik kültürünün oluşturulması ve sürdürülmesinin gerekliliğini vurgulayan İş Güvenliği Uzmanı Coşan, görsellerle yaşanmış iş kazaları hakkında örnekler vererek yapılan eğitimde iş kazalarını önlemenin daha kolay ve insancıl olduğu konusuna dikkat çekti.

Herkesin evine ekmek parası götürme mücadelesinde olduğunu hatırlatan Başkan Üzülmez, “Çalışırken tüm Kartepe’ye hizmet etmenin huzur ve güvenini yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız feyz ile koşulsuz vatandaş memnuniyetini sağlamak için yol haritamızı belirledik. Yasalar çerçevesinde tüm talepleri karşılayacağız. Sizler sahada vatandaşlara hizmet için seçilmiş insanlar olduğunuzu unutmadan çalışın ve evinize götüreceğiniz rızkın kaynağına saygı gösterin. Bizler sizlerin sağlıklı ve güvenli olmanızı sağlamayı çok önemsiyoruz. Bu kapsamda çıkarılan kanunlara tam uyarak hizmet akdine bağlı kalarak çalışırken sizlerin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekteyiz. Kartepe Belediyesi ailesi ile böylesi bir katılımla bir araya gelme fırsatı bulmuşken, her adımda ekip ruhumuzun pekiştiğini görüyorum. Bizler geniş bir ekibiz. İnşallah bu birliktelik ve konuşmanın da getireceği motivasyon ve ekip ruhu ile Kartepe’de ortaya koyduğumuz bir çok projeyi hep birlikte hayata geçireceğiz. Bunda benim emeğim var diyerek geriye baktığımızla gurur duyacağımız bir ekip ruhu ile çalışmayı Allah bize nasip etsin. Bu ekip ruhunu oluştururken sağlığınız ve güvenliğinizde garanti altına alınarak bu eserlere ortak olmanızı sağlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA