Danişment Mahallesi Minaresine Kavuşuyor

Aydın'ın Efeler ilçesi sınırları içerisindeki Danişment Mahallesi’ndeki 30 yıllık cami minaresine kavuşuyor.

Danişment Mahallesi Minaresine Kavuşuyor

Aydın’ın Efeler İlçesi sınırları içerisinde bulunan Danişment Mahallesi’ndeki 30 yıllık cami minaresine kavuşuyor. Danişment Mahallesi’nde 30 yıllık Danişment Cami aradan geçen yıllar içerisinde bir çok kez tadilat edilerek yenilenmesine rağmen minare yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde mahallelinin isteği üzerine minare yapımına karar verilmesinin ardından Danişment Mahalle Muhtarı İsmail Efe’ye, Efeler Belediyesi destek verdi.

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün desteklediği çalışma hakkında bilgi veren Danişment Mahallesi Muhtarı İsmail Efe, “Camimiz yaklaşık 30 yıl önce yenilendi. Aradan geçen zaman içerisinde de bir çok kez tadilata uğradı. Ancak bir türlü camimize minare yaptıramadık. Sağolsunlar Efeler Belediyesi bize bu konuda destek verdi. Fen İşleri Müdürlüğü’nden ekipman desteği aldık. Minare için temel atıldı ilerleyen günler de minaremiz yerine konulacak. En çok bu işe mahalle halkımız sevindi. Mahalleli adına Efeler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Kutsal yerlerin kendileri için önem taşıdığını ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Eğitimin toplum açısından önemi ve gücü büyüktür. Din eğitimi topluma din, dil, ahlak ve güzellik duygularını kazandırarak millete müşterek değer yargılarını geliştirir. Din toplum için yararlı olan her şeyi emir ve tavsiye, zararlı olan şeyleri de yasak etmiştir. Din, insanın topluma faydalı olan işleri yapmasını istemiştir. Kişi alacağı din eğitimi ile içinde yaşadığı toplumun faydalı bir üyesi haline gelir. Camiler bu eğitimin vazgeçilmez bir parçasıdırlar. Hangi sebeple olursa olsun, müslümanların mescid ve camileri bir ihtiyacın neticesinde inşa ettikleri bir hakikattır. Efeler Belediyesi olarak Fen İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte Danişmet Mahallesi’nin yıllardır eksikliğini hissettiği cami minaresi yapımına destek veriyoruz. İlerleyen günlerde inşallah camimizin minaresinden ezan sesi yankılanacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA