Burhaniye’de Koyun ve Keçilere Sayım

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Anaç Koyun-Keçi desteklemeleri kapsamında, 2014/22 tebliği gereğince sayım çalışması başlatıldı.

Burhaniye’de Koyun ve Keçilere Sayım
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan koyun ve keçi sürülerinde sayım yaparken, çalışmanın, anaç koyun ve keçi desteklemesine esas olacağı kaydedildi.
İlçe müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde sürüler mera ve araziye çıkmadan işe başlarken, çalışma da çok sayıda personel görev aldı. Çalışmada, teknisyen, mühendis ve veteriner hekimlerin yer aldığını anlatan Müdür Erdal Aldağ,” Ekiplerimiz, mahalle ve işletmeleri dolaşarak yetiştiricilerimiz nezaretinde küçükbaş hayvanların tespitini yapmaktadırlar. Şubat ayı sonuna kadar sayımı yapılmayan koyun keçi sahiplerinin ilçe müdürlüğümüze başvurarak tespit yaptırmaları gerekmektedir. Desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin belirtilen hususa dikkat etmeleri ve ekiplerimize hayvanlarını tespit ettirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA