Ağrı'da Umre Ödüllü Siyer Sınavı

Ağrı'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Siyer Sınavı" gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Karadeniz Koordinatörlüğü üyesi Sadık Sosan, yaptığı açıklamada, sınavın Ağrı'da güzel ve yoğun geçebilmesi için ciddi şekilde çalıştıklarını belirtti.

Sınavın yarıyıl tatiline denk gelmesi güzel olduğunu ifade eden Sosan, şöyle konuştu:
"Tatil gençlere sınava çalışma olanağı sağlandı. Bu kaybedeni olmayan bir sınav. Sınava katılım yoğundu. Özellikle gençlerin katılımı bizi memnun etti. İnşallah Ağrı'dan umre ödülünü kazananlar olacak. İnsanların ayağına giderek bu sınava katılmalarına gayret gösterdik. Sorumlu tutulan kitabı iyi tahlil eden katılımcı hem Hz. Resulullah'ın hayatını iyi kavramış oldu hem de sınavdan iyi bir not alacaktır. Sınavdan dolayı halkın teveccühü ile karşılaştık ve daha geniş kapsamlı yapmamızı temenni ettiler."
Kızını alarak sınav merkezine getirdiğini dile getiren Orhan Yavuz ise kızını desteklediğini ve bu sınavı çok önemsediğini ifade etti.

Kızının sınav süreci boyunca çok çalıştığını belirten Yavuz, "İstanbul'da olduğum için birebir destek veremedim ama sınavını çok önemsedim. Bugün İstanbul'dan geldim ve arabadan indiğim gibi evden eşimle kızımı alarak sınavın yapıldığı okula geldim. Ümmet olarak bağlı olduğumu Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatının okunmasını ve O'nun yolundan gitmeye gayret göstereceğiz inşallah. Herkese Hz. Resulullah'ın hayatının okunmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA