Suşehri'nde '4-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri' Kursu Başladı

Suşehri ilçesinde kadınlara yönelik "4-6 yaş çocuk etkinlikleri" kursu açıldı.

İlçe Müftülüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen kurs, Hazreti Ebubekir Camii Kur'an Kursu'nda başladı.

Kaymakam Kadir Perçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa 36 kadının katıldığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının gelecek yıl 4-6 yaş çocuklara yönelik kreşler açacağını dile getiren Perçi, şunları kaydetti:
"Burada çocuklara Kur'an öğretmek için öncelikle İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksekokulu, İmam Hatip Lisesi mezunları ile hafız veya Kur'an'ı Kerim okumayı bilen lise mezunları istihdam edecek. Bununla alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında bir modül çalışması yapıldı. 4-6 Yaş Etkinlikleri adı altında 296 saatlik bir kurs ilçemizde başlatıldı. Bu doğrultuda duyurularımızı yaptık ve kursa 36 kadın katılmaktadır. 23 Şubat'ta başlayan kursumuz, hafta içi her gün saat 16.00 ile 18.00 saatleri arasında verilmektedir. Hafta sonu ise sadece cumartesi günleri 09.00-13.00 saatleri arasında verilecektir."
Perçi, "Diyanet İşleri Başkanlığı, öğreticiler arasında Halk Eğitim Merkezlerinden okul öncesi eğitim sertifikası alanları ve bu alanda uzman olanları, 1 hafta eğitime tabi tutacak ve başarılı olan Kur'an Kursu öğreticilerinin "Kur'an Kursları Öğretim Programı Okul Öncesi Öğreticisi" olarak atamasını yapacak" diye konuştu.

Kursu başarıyla tamamlayanlar sertifika alacak.
Kaynak: AA