Kuşaklı’daki Ortaokula Kamil Mert Cemiloğlu Adı Verilecek

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yatılı bölge orta okulunda, kalorifer tesisatı tamiri için açılan çukura düşerek hayatını kaybeden 12 yaşındaki Kamil Mert Cemiloğlu’nun adı kendi mahallesi Kuşaklı’daki okulda yaşatılacak.

Kuşaklı’daki Ortaokula Kamil Mert Cemiloğlu Adı Verilecek

Kaymakam Yusuf Güler, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karasu ile bir süre önce mahalleyi ziyaret etti. Bu ziyarette mahalle muhtarı Hüseyin Cemiloğlu, 45 gün önce ölen Cemiloğlu’nun adının mahalledeki ortaokula verilmesini istedi. Bunun üzerine yazışmalar başladı.

Muhtar Cemiloğlu, mahallede inşaatı son aşamaya gelen ilkokul ile ortaokulun önümüzdeki günlerden eğitime açılacağını söyleyerek, Kaymakam Güler’den talepte bulunduklarını Cemiloğlu’nun adının okulda yaşatılacağını söyledi

Kaymakam Yusuf Güler de mahalle muhtarının talebinin alındığını ve yazışma yapılarak onaya sunulduğunu kaydetti.

Kaymakam Güler, Kamil Mert Cemiloğlu’nun hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak hem adli ve hem de idari yönden başlatılan soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Bu arada Cemiloğlu’nun babası Hasan Cemiloğlu ise çok üzgün olduğu için konuşmak istemedi. Yapılan okulda 100 ilkokul, ortaokulda ise 130 öğrenci eğitim görecek. Okulun 8 derslikli olduğu ve devlet bütçesi ile yapıldı.
Kaynak: İHA