Kardeş Kent Osnabrück Heyeti 100'üncü Yıl Törenlerine Katılacak

Çanakkale'nin kardeş kenti olan Almanya'nın Osnabrück kentinden gelecek heyet Çanakale Savaşları'nın 100'üncü yılı törenlerine katılacak.

Belediye başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, aralarında Osnabrück Belediye Başkanı Wolfgang Griesert'in de bulunduğu delegasyonun, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü kapsamında kente geleceği belirtildi.
Başkan Griesert ile birlikte belediye meclis üyeleri Eva Maria Westermann, Felix Wurm, Christopher Cheeseman, Dirk Hoffmann'dan oluşan heyetin 17-20 Mart tarihleri arasında Çanakkale'de bulunacağının ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Misafirlerimiz 18 Mart etkinliklerine katılmakla beraber, Çanakkale'nin tarihi yerlerini gezecek; seramik ve ebru gibi sanat atölyelerine katılarak kültürümüz ve kentimizin değerlerini yakından tanıma fırsatı bulacak. İki kent arasında var olan kardeşlik ilişkilerini daha da pekiştirecek olan bu ziyaret ile birlikte, bir asır önce aynı cephede savaşmış iki ulusun torunları omuz omuza barışın 100'üncü yılını kutlayacak."
Kaynak: AA