Davutoğlu: Silahın dili sona erecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu: Silahın dili sona erecek
Davutoğlu: Silahın dili sona erecek
PKK'ya yapılan silah bırakma çağrsını değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinin yeni bir aşamaya girdiğini vurgulayarak, “Şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır” dedi.

Bugün sembolik bir gün. Bugün 28 Şubat. Bundan önce 1997'nin 28 Şubatı'nda birileri Türkiye adına 28 Şubat bin yıl sürecek dedi. 28 Şubat 1000 yıl sürmedi. AK Parti döneminde 28 Şubat'ın izleri silindi. Bir daha böyle bir günün anımsanmasına izin vermeyeceğiz. 28 Şubat'ı savunan adamı şükranla anıyoruz.

Hainlerin pusu kurmasına tekrar izin vermeyeceğiz. 28 Şubat milletin evladlarıın izzetinin çiğnendiği bir dönemdi. Şimdi Ankara'dan sesleniyoruz. Şimdiki Türkiye'nin ilan ettiği 28 Şubat zihniyeti değiştirilemeyecek. 28 Şubat'ta horlanan gençlik bugün ayakta. İşte eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark bu. Onurla izzetle üniversitelerine gidiyorlar. Bugün 28 Şubat'ın muhasebesini yapma günü. 28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu. Şimdi ise Suriye'de yürüyor.

İç tehtid kavramını AK Parti olarak ortadan kaldırdık. 28 Şubat döneminde hapse atılan Cumhurbaşkanı Erdoğan şuan Cumhurbaşkanlığın'da.

'AYRIMCILIK YENİ TÜRKİYE İLE SON BULDU'

Lehçesi, etnik kimliğinden dolayı gerçekleşen her türlü ayrımcılık yeni Türkiye ile son buldu. Çözüm süreci yeni bir aşamaya geldi. Artık dağlarda gençlerimiz karşı karşıya gelmeyecek. Türkiye'de şiddetin silahın dili sona erecek. Türk, Kürt, Alevi gibi ayrımlar ortadan kalkacaktır. 12 Eylül'ün darbe anayasasını değiştirdik. Demokratik anayasann temellerini attık. Bütün gençlerimiz artık birlikte ve el ele yürüyecek. Konuşmamın başında tarih içinde insanlık onuru için yüreyen insanlara bilinçli olarak dikkat çektim. Farklı etnikte bulunan tarihteki o yürüyen gençler şimdi de bir arada yürüyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşmeyecek. Hiçbir anne evladı dağa çıkarılamayacak. Şiddet ve nefret üzerinden ayrımcılığa bir son verilecek. Her türlü bölücü faaliyet ayaklarımızın altında olacak. Cahili adeti 28 Şubat'ta hepimizin kardeşliği için yeni bir ümit doğmuştur.

'SİYASET ADAMLARININ PROVOKATİF SÖYLEMDEN UZAK DURMASI LAZIM'

Demokratik siyaset varsa, siyaset adamlarının provakatif söylemlerinden uzaklaşması lazım. Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Anodolu evlatlarını bir daha kimse silahlandırmamalıdır. Tüm etnik ayrımlara karşı dimdik ayakta duracağız. 70 yıllarda en yakın arkadaşlarını sokak çatışmalarında kaybetmiş bir nesil olarak, bir daha gençlik çatışmasına izin vermeyeceğiz. Ebedi ve ezeli kardeşlik için sizde ortak kardeşlik demeye devam ediniz.

'TARİH EMANETLERİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA TAVİZ VERMEYİZ'

Mehmetçikler genç fidanlar hep birlikte omuz omuza Şah Fırat Karakolu'na yürüdüler. O operasyon esnasında birçok etnik kimlik vardı. Hepsi aynı amaç uğruna yürüyorlardı. 9 saat içinde o emaneti Suriye eşmesine taşımak üzere büyük bir başarı sağladılar. Mehmetçiklerimin gazaları mubarek olsun. Şehit düşen askerimize bir kez daha rahmet diliyorum. AK Parti tarihi emanetler söz konusu olduğunda hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Orhun Kitabeleri'nde ve Süleyman Şah'ın emaneti gibi tarihi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Suriye Eşme'sinde dalgalanan şanlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir. Çözüm süreci ile kardeş türkülerle yeni bir geleceğe hazırlanıyoruz. Şah Fırat operasyonunda da görüldüğü gibi yeni bir yaşama hazırlanıyoruz.

'BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ DÜNYADA BİR İLKTİR'

Büyük İstanbul Tüneli dünyada bir ilktir. Türkiye'nin gençleriyle inşa edilmeye devam edecektir. Fatih'in torunları olarak İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlıyoruz. Çözüm süreci ile kardeşliğimizi ihya edeceğiz. Burada en büyük gücümüz gençler yani sizsiniz. Yüksek Lisans bursunu 600 liraya çıkardık. Bu eğitim burslarını gençlerimiz için ideal hale getiriyoruz. Bütün tarihte insanlık onuru için yürümüş herkesi 7 Haziran için sözleşerek Ankara'ya Türkiye'den bir selam gönderelim.