Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin'den 28 Şubat Yorumu

AK Parti’de 7 Haziran seçimlerinde Antalya’dan 14 milletvekili adayının belirleneceği temayül yoklamasının startını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin verdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin'den 28 Şubat Yorumu
28 Şubat darbesini deli gömleğine benzeten Şahin, "13 yıllık siyaset hayatında AK Parti bu deli gömleğini milletin sırtından çıkardığı için millet hala AK Parti’nin arkasında kaya gibi durmaktadır” dedi.


Antalya’da AK Parti’den 7 Haziran milletvekili seçimlerine katılmak üzere aday olan 116 milletvekili aday adayları için temayül yoklaması başladı.

Temayül yoklaması ile 116 aday adayı arasından 14 isim delegelerce belirlenip merkeze gönderilecek. Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe başkanları ve çok sayıda delege katıldı.

Temayülün startını veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Antalya’da 116 ismin milletvekili adayı olmak için başvuru yaptığını, Türkiye genelinde bu sayının 6 bin 223 olduğunu söyledi.

2011 seçimlerine göre bu sayının arttığını belirten Şahin, bu artışın sebebinin millete hizmet etmek olduğunu söyledi.

28 ŞUBAT'TA SAKLI
Milletin 13 yıldır AK Parti’ye teveccühünün nedenini delegelere soran Şahin, bu teveccühün 28 Şubat gününde saklı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bunun sebebi nedir? 13 yıldır millete hizmet eden bu partinin hala devam eden bu teveccühün nedeni nedir? Çok yol yaptığımız için mi? Şehirleri birbirlerine bölünmüş yollarla bağladığımız için mi? Hava yolunu halkın yolu haline getirdiğimiz için mi? Sağlıkta reform adımları attığımız için mi? Eğitimde her ilimizi üniversiteye kavuşturduğumuz için mi? Bunlar sayılabilir ancak bana göre en önemli nedenlerinden birisi içinde bulunduğumuz şu günde saklıdır. 28 Şubat’ta saklıdır”

"28 ŞUBAT DARBESİ BİR DELİ GÖMLEĞİYDİ"
18 yıl önce 28 Şubat tarihinde özgürlüklerin alanının daraltıldığını belirten Şahin, darbe sürecini deli gömleğine benzetti. Milletin AK Parti’nin arkasında durup desteklemesini, parti olarak deli gömleğini milletin sırtından çıkarmalarına bağlayan Şahin, "Bundan 18 yıl önce 28 Şubat tarihinde bu ülkede siyasetin özgürlük alanı daraltıldı. Eğitim öğretim için okullara giden insanların bireysel özgürlük alanı daraltıldı. Sermaye mevkilere ayrıldı. Okumak isteyen kızlarımız sırf başörtüsü taktıkları için okul kapılarından geri gönderilmiştir. Vakıfların kapısına kilit vuruldu. Sırf irtica ile mücadele ediyoruz diye bunlar yapılmıştı. Bu bir post modern bir darbeydi. Halkın seçtiği hükümete rağmen bir takım vesayet rejimi taraftarlarının Türkiye’ye giydirmek istedikleri bir deli gömleğiydi bu. AK Parti 13 yıllık siyaset hayatında bu deli gömleğini bu milletin sırtından çıkardığı için hala AK Parti’nin arkasında kaya gibi durmaktadır bu millet" dedi.

"İŞLERİ GÜÇLERİ PARTİLER HAKKINDA KAPATMA DAVALARI AÇMAKTI"
28 Şubat darbe sürecinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarının en tanınmış kişiler olduğunu ve bu başsavcıların tek işlerinin parti kapatma davaları açmak olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:
"O süreçte Türkiye’de en tanınmış isimler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarıydı. Vural Savaş şimdi CHP’den milletvekilliği için adaylık başvurusunda bulunmuş, hayırlı olsun. Sabih Kanadoğlu bunlar o dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarıydı. İşleri güçleri partiler hakkında kapatma davaları açmak ve siyasetçileri siyaset dışında bırakmaktı. Şu anda görevde bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın adını bilen var mı?"

ÜLKENİN NORMALLEŞME GÖSTERGESİ
Bir ülkede Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın isminin bilinmemesi ve tanınmamasının ülkenin normalleştiğinin göstergesi olduğunu savunan Şahin, bir gün Genelkurmay Başkanı’nın adının hatırlanmayacağı günlerin de yakın olduğunu belirtti.

Şahin, "Eğer bir ülkede Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın adını millet bilmiyor ve hatırlamıyorsa o ülke normalleşmiştir. Siyaset zemin güçlüdür demektir. Bir gün bu ülkede Genelkurmay Başkanı kim? diye sorduğumuzda eminim ki birçok kişi hatırlamayacak. İşte o zaman Türkiye’yi halkın seçtikleri yönetiyor olacak. Bu ülkede her şeye siyaset hakimdir düşüncesi yerleşmiş olacak. Türkiye şimdi düne göre daha demokratik bir ülkedir. Yarın inşallah yeni anayasamızı yaptığımızda daha da demokratikleşecektir. 28 Şubat’ın izleri silinip, deli gömleği üzerimizden çıkarılmışsa bundan en büyü pay sizlerin aziz milletimizindir" dedi.

Şahin’in konuşmasının ardından delegeler hazırlanan kabinlere girerek 14 ismi belirlemek üzere sandık başına geçti. Yoklamanın bugün mesai bitimine kadar sürmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA