Ak Parti Çankırı Milletvekili Aday Adayı Alpay Ünal'ın Açıklaması

AK Parti Çankırı Milletvekili aday adayı Alpay Ünal, "Çankırı'yı spor kenti haline getireceğim" dedi.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Aday Adayı Alpay Ünal'ın Açıklaması

Seçim döneminde gazete ve broşürlerinin dağıtımını gerçekleştiren gençlerle yemekte bir araya gelen Ünal, Çankırı'ya ciddi kamu ve özel sektör yatırımların yapıldığını ifade ederek istikrar vurgusu yaptı.

Çankırı'yla ilgili hayalleri ve hedefleri olduğunu ifade eden Ünal, ilçelerle ilgili yerel kalkınma projelerinin hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, "İlçelerde yerel anlamda kalkınma projeleri yapmak lazım. Ayakları yere basan projeler lazım. Her ilçeye uygun projelerim var. 7 Nisan'da adaylığım açıklansın 8 Nisan'da projelere başlayacağım" şeklinde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndaki görevinden istifa ederek adaylığa soyunduğunu anlatan Ünal, Çankırı'yı spor kenti haline getireceğini anlattı.

Salon sporlarında Çankırı'yı üst yapacağını belirten Ünal, "Spor anlamında Çankırı önemli bir üst olabilir. Mesela şuanda Amerika'da spor önemli bir sektör.Çankırı’da salon sporlarını üst yapacağım. Bizim spor kulübünün fotoğrafında 2 vekilin, belediye başkanının ve ilçelerin olması lazım. Çankırı’yı kapsamalı bu yönetim. Bu olursa sahip çıkma duygusu da olur" şeklinde konuştu.

Çankırı'ya kendisinin de yatırımlar yapacağını aktaran Ünal, "Enerji, tarım ve sanayi alanında yatırımlar yapacağım. Biyogaz santrali yapacağım. Hem elektrik üreteceğim hem gübre üretip seracılık yapacağım. Yapraklı’ya turizmin gelişmesi için evler yapacağım. Turistik evler olacak. Ben sadece yatırım yapmayacağım. Yatırımcıları da Çankırı’ya getireceğim. Vekil olduğumda yatırımcıları buraya getirmem daha kolay. Ben Çankırı'nın sorunlarını büyük sorunlar olarak görmüyorum. Bir iki senede bu sorunları çözeceğimizi düşünüyorum. Ben bir kere hiçbir bakanlığa tek başıma gitmem. Gittiğim yere tek başıma gitmek istemem. Yanımda belediye başkanı olacak, il başkanım olacak diğer vekil arkadaşım olacak. Böylece elim güçlenecek." dedi.

Kaynak: İHA