Mahallelerin Meseleleri Çözüm Masasında

Mustafakemalpaşa Belediyesi, mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Mahallelerin Meseleleri Çözüm Masasında

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, daire amirleri ile 131 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda 2014 yılında yapılan çalışmalar hakkında sunum yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, siyasi hiçbir ayrım gözetmeksizin vatandaş odaklı ve hizmet merkezli bir anlayışla görev yaptıklarını belirtti.

Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar 131 mahallenin meselelerine el attıklarını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, “Yerel seçimlerin ardından 10 ay geçti. Yeni yasayla birlikte bir geçiş süreci yaşadık. Büyükşehir’le birlikte mahallerimizin acil ihtiyaçlarını karşılama noktasında tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu kısa dönemde yalnız ulaşımda 40 km’lik yol düzenlemesi yaptık. Parke çalışmalarından muhtarlık binalarının tadilatına, çocuk parklarından, kırsal kalkınmaya destek için yeni tarım arazilerinin kazandırılmasına kadar birçok hizmete imza attık. Bunlar birer başlangıçtı. Bu dönemde, hangi mahallelerde ne gibi ihtiyaçlar var, bunları Büyükşehir’le birlikte planlıyoruz. Muhtarlarımız da bu süreçte mahallelerinin eksikliklerini bize bildirdikçe, çözüm adımlarını daha hızlı atacağız. Su, yol ve ulaşım hizmetlerinin karşılanmasından tarım ve hayvancılığa kadar birçok atılımı birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

İstek, öneri ve şikâyetlere her zaman açık olduklarını belirten Başkan Kurtulan,“ Katılımcı yönetimi esas alan bir anlayışımız var. Bir bölgede yapılacak hizmet için mahalle halkı ve muhtarların görüşlerini mutlaka alıyoruz. Siyaset, vatandaşın görüşlerine de saygı duyarak hizmet etme, sorunlara çözüm bulma sanatıdır. Siyasi bir ayrım bizim lügatimizde yok. Her mahalleye eşit olarak hizmet etme sorumluluğunu taşıyoruz. Kavga edilerek kazanılan bir zafer yoktur. İmkânları fırsata çevirmek için el ele vermeliyiz” dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ayrıca Muhtarlar Derneği’nin daha rahat bir ortamda hizmet vermesi için çalışma başlattıklarını söylerken, Mustafakemalpaşa’nın prestij projeleri olan Gençlik Yaşam ve Spor Merkezi ile Kirmasti Deresi kapsamındaki Kule Restoran projelerinin ihale sürecine girdiğini sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, yeni kanunla bütün ilçe ve mahallelerin ‘büyük bir aile’ olduğunu söyledi.

Karlık, “ Bursa’da ne varsa Mustafakemalpaşa’da da o olsun istiyoruz. Hizmet adımlarımızı bu yönde atıyoruz. Sabırla çalışarak Mustafakemalpaşa’yı çağdaş şehircilik özlemine kavuşturacağız. Büyükşehir’in hizmet farkı tüm bölgelerde hissedilecek” dedi.

Kaynak: İHA