Figen Yüksekdağ: Kandil bizim adaylarımızı belirlemez ama...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'dan dikkat çeken Kandil açıklaması...

Figen Yüksekdağ: Kandil bizim adaylarımızı belirlemez ama...
Figen Yüksekdağ: Kandil bizim adaylarımızı belirlemez ama...
Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı adlı programa canlı yayın konuğu olan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ kendisine sorulan soruları yanıtladı. Yüksekdağ seçim sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak 'Kandil bizim adaylarımızı belirlemez böyle bir dayatmada da bulunamaz' dedi.

HDP'nin meclislerle karar aldığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 'biz halkların demokratik kongresi meclislerine dayanıyoruz gerek adayların belirlenmesi gerekse siyasi dönemsel planlama süreçlerinde bu meclislerde konuşarak tartışarak karar alıyoruz. Bunların tek tek belgesini dökümünü vermeme gerek yok. Bu bizim parti olarak yapımızda oluşan bir şey' dedi.

Kandil'in şu an siyasi yaşamın bir parçası olduğunu söyleyen Figen Yüksekdağ 'Kandil bizim adaylarımızı belirlemez bize böyle bir dayatma olmadığı gibi Kandil cephesinden Kandil'in siyasi dili, söylemi ve yaklaşımına baktığımız da bunu belirleme noktasında bir dayatması da olmaz. Ama; Kandil diye siyasi bir gerçek var. Kandil diye siyasi bir gerçek olduğu için Kandil eksenli tartışmalar yapılıyor Türkiye'nin kritik bir siyasi sorununu çözümünde belirleyici merkezlerden biri olarak duruyor' şeklinde konuştu.