Chp İzmir Milletvekili Oyan Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadının saldırıya uğramasına ilişkin iddiayla ilgili "iftira ve suç uydurma" gerekçesiyle geçen yıl yaptığı suç duyurusunu, yeniden başvuruda bulunarak güncellediğini söyledi.

Oyan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gezi olaylarında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabataş'ta bir kadının sırf başörtülü olduğu gerekçesiyle saldırıya uğradığını, olaya ilişkin görüntülerin bulunduğunu söylediğini anımsattı. Oyan, daha sonra böyle bir olayın yaşanmadığının ortaya çıktığını ileri sürdü.
Konuyla ilgili olarak geçen yıl Şubat ayında Erdoğan ile söz konusu kadın ve gazeteciler Abdulkadir Selvi ile Elif Çakır hakkında "iftira ve suç uydurma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu belirten Oyan, Erdoğan hakkında takipsizlik kararı verildiğini, aradan bir yıl geçmesine rağmen, diğer üç kişi hakkında da herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

Oyan, yeniden dilekçe yazıp başvuruda bulunarak, suç duyurusunu güncellediklerini, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA