'Ak Parti Ülkemiz İçin İstikrar Demektir”

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Dr. Yusuf Karakaş, AK Parti’nin ülke için istikrar olduğunu söyledi.

'Ak Parti Ülkemiz İçin İstikrar Demektir”

Dr. Yusuf Karakaş, çalışmalar kapsamında kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, gençlik grupları ve partisinin teşkilat mensupları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Yaptığı ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Karakaş, Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil edeceğine ve halkın teveccühlerine mazhar olacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Diyarbakır için çalışan tüm kesimlerle işbirliği içerisinde olacaklarını ve Diyarbakır’ın potansiyeli olan her alanda marka şehir olması için çaba sarf edeceklerini ifade eden Dr. Karakaş, kentin tüm ihtiyaçlarını bildiklerini ve bu ihtiyaçlara yönelik çözüm ve çalışma stratejileri oluşturduklarını belirtti.

Gittiği her yerde ilgi ve alakayla karşılanmış olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu dile getiren Dr. Karakaş, “Yıllardır ailemin büyükleri olan dedem ve babamın Eğil’de uzun dönemler belediye başkanlığı yapmış olmaları sebebiyle çocukluğumdan beri siyasetin içerisindeyim. Diğer taraftan farklı bakanlıklarda yürüttüğüm Bakan Danışmanlığı görevlerimle siyaset perspektifimi geliştirerek, halkımıza doğrudan sahada hizmet ettim. Bu yabancısı olmadığım alana kendi akademik birikimim, devlet kurumlarında edindiğim deneyim ve akademik kimliğimle kitabi bir yorum katarak memleketime ve değerli insanlarına hizmet etmek benim için bir onur olacaktır. Diyarbakır’daki değerli dostlarımızın ve insanlarımızın benim yıllardır yaptığım çalışmaları yakından takip etmiş olmaları ve bu konudaki çalışmalarımdan dolayı beni işlerim ve çalışmalarımla tanımaları benim için çok anlamlı olmuştur. İnşallah geçmiş yıllarda yürüttüğümüz çalışmalarımızdan aldığımız deneyimle daha güzel projelere ve çalışmalara burada bulunan kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, teşkilatımız ve bu çalışmaların en güzelini hak eden Diyarbakırlılarımızla birlikte devam edeceğiz. Ülkemizin ve bölgemizin en önemli projesi olan çözüm sürecine ve bununla birlikte bölgede yapılan teşviklerin en iyi şekilde değerlendirilerek hükümetin sağladığı sosyal programların yansımasını en üst düzeyde verimini alacağımız ilimizin iktisadi ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmaların içerisinde olacağız” dedi.

AK Parti’nin ülke için istikrar ve ilerlemek anlamına geldiğini dile getiren Karakaş, partisinin ülke düzeyinde, bölgesel ve Diyarbakır özelinde yürüttüğü tüm politikaları doğru bulduğunu ve desteklediğini söyledi.

Karakaş, “Bu noktada akademik, siyasal ve bürokratik tecrübemle söz konusu politikalara katkı sağlamak ve halkımıza hizmet etmek amaçlarıyla başarılı siyaset sürecimizde yer almak konusundaki arzumu bir kez de tüm Diyarbakır halkımıza açıklıyorum. Ayrıca uzun yıllar Ankara’da farklı bakanlıklar ve devlet kurumları ile yurtiçi ve yurtdışı akademik çalışmaların içerisinde olduğum için bölgeyi ve süreci her an yakından takip etmeye çalıştım. Ancak şu birkaç günde ilçelerde ve Diyarbakır’da yaptığım ziyaretlerde farklı toplumsal kesim ve görüşlere mensup olsalar bile çözüm sürecinin olumlu havasından herkesin memnun olduğunu gözlemledim. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki yıllardır yanlış yönetim tarzıyla karşılaşan bölge halkı bu süreçte emeği olan herkese dua ediyor. Bunun bile yaşanması bölgede birçok şeyin değiştiğinin göstergesi olarak önemli aşamadır. Diyarbakır’ın eğitim, sosyal kalkınma ve iktisadi kalkınmasına hizmet etmek İnşallah bize nasip olursa elimizden gelen gayreti gösterip çalışacağız. Diyarbakır’ın mikro ve makro sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA