Ak Parti Burdur Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, "Genel seçimlerden sonra sonuçlar açıklandığında parti genel merkezlerine giremeyecek muhalefet partisi liderleri var" dedi.

Burdur Öğretmenevinde düzenlenen AK Parti Burdur Kadın Kolları 4. Olağan Kongresinde konuşan Özçelik, partisinin kurulduğu günden bu yana hemen hemen her alanda hizmet etmeye çalışan ve siyasetin çıtasını yükselten bir parti olduğunu söyledi.

AK Parti'nin sadece il yönetimleriyle mevcut olmadığını anlatan Özçelik, kadın ve gençlik kollarıyla bütünlük arz etiklerini dile getirdi.
Muhalefet partilerinin, "AK Parti'nin söyledikleri yanlış, söylediklerinin olmaması gerekiyor, çözüm ürettiği konularda yıkım projeleri var" dediklerini anlatan Özçelik, şöyle konuştu:
"Burdur'dan bir iddiada bulunuyorum. Genel seçimlerden sonra sonuçlar açıklandığında parti genel merkezlerine giremeyecek muhalefet partisi liderleri var. Girmemeleri de gerekir. Ama sandıktan çıkan sonuç onları genel merkezlere sokmayacak. Bizim de onların bir daha genel merkezlere çıkmamaları için bir çabanın, gayretin içinde olmamız gerekiyor. Kimisi 9 seçim kaybetmiş AK Parti'ye karşı, hala genel başkan. Kimisi 5 genel seçim kaybetmiş AK Parti'ye karşı, hala genel başkan, birşey üretemiyor."
AK Parti İl Başkanı Ömer Bütüner ise diğer partilerden farklı olarak kadına çok fazla önem verdiklerini söyledi.

Bütün seçimlerde kadınların en önde çalıştığını anlatan Bütüner, "Biz seçimleri kazanıyorsak, 9 seçim üst üste başarı elde etmişsek, bu başarıda aslan payı kadınlarındır. Biz seçimlerde yine birlik beraberliğimizi koruyarak çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu.

- İl Kadın Kolları Başkanı Ekinci
AK Parti Burdur Kadın Kolları Başkanı Serpil Ekinci de kadınların son 13 yıldır aktif siyasetin içinde yer aldığını vurguladı.
Kadınların siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında aktif roller oynarken, gelecek nesilleri de yetiştirdiğini ifade eden Ekinci, şöyle konuştu:
"Bu yüzden kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir. AK Parti Kadın Kolları 4 milyon üyesi bulunan dünyanın en büyük kadın hareketlerinden biridir. Bizler bu hareketin parçası olmaktan büyük gurur duyuruyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ben ve yol arkadaşlarım her kesimden insanı kucaklamaya çalışırken, ayrıştırmadan birleştirici bir güç olarak çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yeni dönemde sizlerin desteğiyle bir kez daha kapı kapı dolaşmaya AK davamızı anlatmaya talibiz."
Divan başkanlığını AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Batman İl Genel Meclis Üyesi Şaziye Gündüz'ün yaptığı olağan kongrede seçime tek listeyle giren Serpil Ekinci, yeniden Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.
Kaynak: AA