Zeytinburnuluların Tercihi Organik Pazar

Zeytinburnu’nda hizmet veren Organik Halk Pazarı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Zeytinburnuluların Tercihi Organik Pazar
Pazarda sebzeden peynire kadar birçok ürün yer alıyor.

Zeytinburnu Belediyesi’nin öncülüğünde Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği ve Ekolojik Üreticiler Derneği’nin katkılarıyla 30 Ekim 2010 yılında Merkezefendi Camii’nin yanında kurulan Zeytinburnu Organik Halk Pazarı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Her Cumartesi günü saat 08.00-16.00 arası açık olan Organik Halk Pazarı’nda tamamı organik olan köy peyniri, hakiki zeytinyağı, tarla domatesi gibi ürünler “tarladan tezgaha” mantığıyla tüketicinin hizmetine sunuluyor. Marketlerde yer alan tüm ürünlerin bulunabildiği organik halk pazarında tarla domatesinden patlıcana, elmadan portakala, zeytinden köy peynirine kadar birçok ürünü bulmak mümkün.

“DOĞAYA DOST, KALİTELİ, GÜVENİLİR VE SAĞLIKLI GIDA”
Yüzde 100 organik ürünü halka daha ucuz ve sağlıklı bir şekilde sunmayı amaç edinmiş olan Zeytinburnu Organik Halk Pazarı esnafı, oluşturduğu “Doğaya dost, kaliteli, güvenilir ve sağlıklı gıda” sloganıyla da halkın beğenisini kazanıyor. Her Cumartesi 08.00-16.00 arası alışverişe açık olan Zeytinburnu Organik Halk Pazarı’na, Olivium alışveriş merkezi önünden ücretsiz servis de kaldırılıyor.

HİBRİT TOHUM YERİNE ORGANİK TOHUM
Dünya nüfusunun artması üzerine son yıllarda genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) üretiminde de artış gözlemlenmektedir. Bir kereden fazla kullanılabilen fakat her kullanıldığında giderek kalitesi düşen “hibrit tohumlar” diğer adıyla sanayi tohumları, ilk kullanımdan sonra “kalitesinin” düşmesinin yanı sıra genetiği değiştirilmiş olmasından dolayı da insanların organik tarım ürünlerine yönelmesine neden olmuştur.

Bu amaçla harekete geçen Zeytinburnu Belediyesi, Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği ve Ekolojik Üreticiler Derneği, insanların kolaylıkla ulaşıp ve daha ucuza elde edebileceği Zeytinburnu Organik Halk Pazarı’nı faaliyete geçirdi.
Kaynak: İHA